Home [njuz] Reforme i više novca

Reforme i više novca

41
0

 – Na putu u budućnost ovaj sajam prilika je da na trenutak zastanemo i vidimo dokle smo stigli u reformisanju obrazovnog sistema – rekao je juče, otvarajući Četvrti međunarodni sajam obrazovanja na Novosadaskom sajmu, ministar prosvete profesor dr Zoran Lončar.

– Ova vlada je spremna da više izdvaja za obrazovanje, jer ono nije potrošnja, nego investicija. Već sada možemo biti zadovoljni činjenicom što će izdvajanje iz ukupnog bruto društvenog proizvoda s prošlogodišnja 2,8 procenta, sledeće godine biti 3,32, tako da smo na dobrom putu da do 2010. godine postignemo zacrtanih 4,4 odsto, čime ćemo ući u red država koje vode računa o obrazovanju i prema evropskim kriterijumima – dodao je Lončar.

Po rečima ministra prosvete, Vlada i resorno ministarstvo u narednom periodu preduzeće sve neophodne mere radi poboljšanja obrazovanja, a time i smanjenja siromaštva, nastavljjući započete reforme, a s ciljem da doprinesu evropskim procesima u Srbiji.

Sajam obrazovanja „Putokazi“, ove godine pod motom „Fakultet – tvoj veliki korak!“, okupio je više od 70 izlagača iz naše zemlje i inostranstva. Posetiocima će se u tri sajamska dana na štandovima, ali i na centralnoj bini u hali „Master“, predstaviti srednje i visoke škole, univerziteti, fakulteti, kako državni, tako i privatni, iz zemlje i inostranstva, narodni univerziteti, agencije, izdavačke kuće, nevladine organizacije…
Izvor: Dnevnik