Home [zabavnik] NLO nad Srbijom!

NLO nad Srbijom!

62
0

 Konvencija ljubitelja fantastike Beokon biće održana od 11. do 16. decembra u Domu kulture Studentski grad u Beogradu.
Beokon, godišnja manifestacija u organizaciji Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić", održava se šesti put i ima za cilj da kod nas prenese atmosferu pravih SF konvencija koje u svetu okupljaju stotine hiljada ljudi.

Na programu su tribine, predavanja, pozorišne predstave, promocija broja časopisa „Gradina" posvećenog fantastici i promocija zbirke erotske fantastike srpskih autora u izdanju „Lazara Komarčića".

Društvo će dodeliti i svoje godišnje nagrade za književnost u oblasti fantastike. Izdvajamo tribinu „Leteći tanjiri sleću u Lajkovac", na kojoj će ekskluzivno biti prikazan nikad ranije predstavljen snimak letećeg tanjira nad Beogradom.

Biće priređen maskenbal „Fantazija i erotika" na kome će posetioce maskirati maskeri, kostimografi, i majstori za bodi-art. Od 11. decembra će biti postavljene: izložba radova Ilije Melentijevića (http://www.ilkke.blogspot.com), izložba radova mladih autora maski, kostima, slika i skulptura, izložba igračaka iz naučno-fantastičnih filmova i serija, kao i izložba ilustracija iz zbirke erotske fantastike.

Filmski program je deo Festivala srpskog filma fantastike koji se na „Beokonu" održava po treći put. Na programu je više od 20 kratkometražnih igranih filmova.

Gosti „Beokona" će biti organizatori kultnog Grosmanovog festivala filma i vina, koji se održava u slovenačkom gradu Ljutomer.
Oni će se predstaviti publici izborom najboljih filmova sa festivala, a istom prilikom će biti odata počast i nedavno preminulom slovenačkom režiseru Franciju Slaku, koji je između ostalog i autor prvog slovenačkog SF filma.

Prateći program „Beokona" uključuje berzu starih knjiga, stripova i časopisa, kao i FRP turnire u organizaciji „Mense Srbije" i kluba društvenih igara „Dragon".
Kao i svake godine, „Beokon" će se završiti održavanjem nagradnog kviza „Ko zna znaće, ko ne zna neznaće".

Izvor: Press