Home [zabavnik] Master kafane

Master kafane

44
0

 Šaljivi profesori odlučili da je "Multimedijalna transcendentalna kafanska scenografija u ugostiteljskoj praksi" više nego zadovoljavajući magistarski rad i uz iće i piće kandidata proglasili magistromUpravnik čuvene beogradske kafane "Znak pitanja" Drago Dobrilović ovog vikenda postao je magistar kafanskih studija

jer je skup šaljivih profesora i rektora odlučio da je njegov magistarski rad na temu "Multimedijalna transcendentalna kafanska scenografija u ugostiteljskoj praksi" više nego zadovoljavajući i uz iće i piće kandidata proglasio magistrom.

Naime, u subotu je u najstarijoj "preživeloj" kafani u gradu, preko puta Saborne crkve, organizovana svečanost, na kojoj su gosti sa oduševljenjem prihvatili više nego očekivanu odluku.

U duhovitom, sanjalačkom i zaista maštovitom delu Dobrilović je u vrlo kratkim crtama opisao kafanski život i sve ono što takav način življenja sa sobom nosi. Kroz ceo rad se provlači jedna zamišljena boemska istina koja, kada se izgovori zvuči sasvim nerealno, mada kada se zamisli budi vrlo čudne i iskrene emocije.

– Nepodnošljiva kafanska scenografija, jednog dana privukla je i jednog pingvina, koji je naručio dupli viski sa ledom. Kada je trebalo da plati, i kada je čuo koliko to košta upitao je kelnera.
"Da li ovde navraćaju pingvini". "Ne, vi ste prvi", odgovorio mu je kelner. "Sada znajte da vas više neće posetiti dok god viski bude ovoliko koštao", zapretio mu je pingvin.

Jedan pijanac koji je prisluškivao razgovor prokomentarisao je da nije istina da nisu dolazili pingvini, jedino što su bili beli, a ne crni kao ovaj – jedna je od kratkih priča iz prvog kafanskog magistarskog rada.

Ovim povodom je po podnošljivo hladnom vremenu u bašti "Znaka pitanja" organizovan i besplatan ručak za sve goste koji su se slučajno ili namerno našli na ovom neobičnom proglašenju.

Uz sarmu, čvarke i kavurmu svečanost je trajala tokom celog dana, pa novopečeni magistar nije imao ni trenutak odmora.
– Sada sam master – samo je kratko prokomentarisao Dobrilović.

Njegov magistarski rad zaista svakom ko ga pročita zauvek "budi" jednu uspavanu značajnu boemsku notu, koja zaslugom autora nikada neće otići u zaborav.

– "Predstave" počinju ujutro, kad se podigne zavesa, to jest kad svane, a završavaju se kada to gosti, to jest glumci požele – tad pada zavesa, to jest mrak više puta – kaže u radu Dobrilović.

Izvor: Glas Javnosti