Home [njuz] Coca-Cola talenti

Coca-Cola talenti

45
0

 83 studenta u drugom krugu selekcije konkursa za buduće poslovne lidere – Coca-Cola talenate. 83 studenata, koji su ispunili uslove konkursa i poslali validne prijave za učešće na konkursu «Coca-Cola talenti», je u nedelju, 25. novembra 2007. godine u amfitetaru Filološkog fakuletata u Beogradu, tri sata odgovaralo pismeno na pitanja za proveru opštih sposobnosti.

Na konkurs „Coca-Cola talenti“ prijavio se veliki broj studenata. Nakon prve faze selekcije, skeniranje biografija i motivacionih pisama, odabrani su studenti koji su pozvani na testiranje. Pravo učešča na konkursu imali su studenti koji su ispunili uslov za upis treće godine studija fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija, koji imaju prosek 8,5  ili veći, koji poseduju odlično znanje engleskog jezika i rada na računaru.  Konkurs je bio otvoren od 15. oktobra do 18. novembra 2007.

Proces testiranja nadzirao je Izborni odbor sastavljen od predstavnika  Coca-Cola HBC Srbija.

Nakon faze testiranja slede još dve faze selekcije i to procena kompetencija kroz simulacione vežbe  i intervjui, nakon kojih će biti izabrano sedam studenata koji imaju visoke potencijale i poseduju sve neophodne kompetencije za izrastanje u vrhunske menadžere jedne međunarodne kompanije. Oni će dobiti stipendiju u vrednosti od 2000 eura po akademskoj godini do završetka studija, ali i priliku da učestvuju u redovnim obukama koje kompanija organizuje.

Dugoročni program «Coca-Cola talenti» pokrenula je Kompanija Coca-Cola HBC Srbija u partnerstvu sa sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije i namenila ga najboljim studentima da bi putem pružanja stručne i finansijske pomoći, ali i dugoročnog investiranja u njihovo znanje i razvoj,  doprinela proširivanju perspektiva za njihov profesionalni razvoj u zemlji.

Imena studenata koji su ispunili uslove konkursa i koji su pozvani na testiranje sposobnosti, kao i sve informacije o konkursu nalaze se na internet stani www.cchbc-talents.co.yu