Home [treninzi] Akademija za mlade Društvene poduzetnike

Akademija za mlade Društvene poduzetnike

49
0

 Akademija za mlade Društvene poduzetnike, 1.-16. Decembar 2007, Poljska. Aplikacijski rok je 12 Decembar 2007 .  Da li ste entuzijastični pojedinac, svjesni ste trenutnih problema u vašoj lokalnoj zajednici? – Da li ste zainteresovani i imate viziju kako rješiti te probleme?  – Da li imate između 18 i 25 godina i poznajete Engleski jezik?

– Da li pohađate neku visoko školsku ustanovu (trenutno, završeno ili planirate)

Ako je odgovor na sva ova pitanja DA, onda je ova Akademija za Mlade društvene Poduzetnike za vas.

Akademija za mlade Društvene poduzetnike je ustanovljena od strane MTO radi upoznavanja mladih ljudi iz BiH sa profesijom društvenog poduzetnika i da se podrže on koji već imaju viziju kako na kreativan način rješiti probleme u svojim lokalnim zajenicama.
U isto vrijeme će se raditi na promociji profesije i stvaranju prostora za saradnju i zajedničku inspiraciju među ASOKA stipendistima (www.ashoka.org) i drugim društvenim poduzetnicima.

Ovo je veoma praktičan trening koji će pomoći učesnicima da razviju inovativne pristupe rješavanja problema i opremiti ih izgradnji tima, izgradnji kapaciteta i vještinama prikupljanja sredstava. Veliko znanje i kapaciteti se mogu naći u iskustvu i duhu postojećih društvenih poduzetnika. Ovo će se djeliti sa polaznicima tokom stalne radionice, stažiranja i e-mail monitoringa. Studenti će primiti certifikate o učešću i nagrade za dostignuća.

Vremenski raspored:
– Decembar 1, 2007 Dolazak i orjentacija u Nowy Sacz
– Decembar 2-8, 2007 Trening – 7 dana u Nowy Sacz
– Decembar 9, 2007 Put do lokacija za stažiranje
– Decembar 10-14, 2007 Stažiranje – 5 dana u Poljskoj
– Decembar 15-16, 2007 Završetak i monitoring – 2 dana u Nowy Sacz
– Decembar 2007-Mart 2008 Mentorstvo on-line, implementacija i završni trening u BiH

Prvi dio programa će biti od 1. do 16. Decembra 2007 u trening centru u Nowy Sacz, Poljska (100km jugoistočno od Krakowa). Svi troškovi vezani za program (transport, smještaj, tabla i materijali) u 2007 će se pokriti grantom. Glavni sponzor za Istok-Istok Program je Soroš Fondacija u Poljskoj i BiH.

Više informacija i aplikacijski formular možete naći na www.mto.org.pl