Home Bioskop “Trans” i “Invazija” u bioskopu

“Trans” i “Invazija” u bioskopu

60
0

 U Bioskopu Doma kulture od četvrtka 15. novembra od 19 časova prikazivaće se film „Trans“, dok je
od 21 čas predviđena je projekcija filma „Invazija“.Film „Trans“ premijerno je prikazan na Filmskom festivalu Srbije u Novom Sadu i osvojio gran pri za najbolje ostvarenje u selekciji evropskih filmova "Euroimaž".

Film je koprodukcija Portugala, Francuske i Italije i predstavlja potresnu i simboličnu priču o jednoj drugačijoj Evropi, o trgovini ljudima i nemilosrdnom iskorišćavanju belog roblja.
Priča govori o mladoj Sonji. Ona još nema ni 25 godina, a odlučila je da jednom zasvagda napusti dečka i porodicu u Sankt Peterburgu, u Rusiji. Na tom putu će upoznati privid novog života i pakao kroz koji prolaze oni koji veruju da život više nema šta da im ponudi. Na putešestviju kroz Evropu – preko Nemačke i Italije sve do Portugala – Sonja će doživeti svu bedu i poniženje koje donose trgovina ljudima i iskorišćavanje. Ovo je priča o jednoj drugačijoj Evropi.

Film "Invazija" je košmarno putovanje u svet u kome je jedini način da ostanete živi da ostanete budni. Misteriozni pad spejs šatla dovodi to zastrašujućeg otkrića da u olupini postoji nešto vanzemaljsko.

Kod onih koji su došli sa time u dodir dolazi do zlokobnih i neobjašnjivih promena.

Uskoro vašingtonski psihijatar Kerol Benel (Nikol Kidman) i njen kolega Ben Driskol (Danijel Kreg) saznaju šokantnu istinu o rastućoj vanzemaljskoj epidemiji: ona napada žrtve u snu, ostavljajući ih fizički nepromenjenima ali neobično bezosećajnim i neljudskim.

Dok se infekcija širi, sve više ljudi se menja i postaje nemoguće znati kome se može verovati. Sada je za Kerol jedina nada da ostane budna dovoljno dugo da pronađe svog sinčića, koji možda ima ključ za zaustavljanje razorne invazije.
Glavne uloge u ovom ostvarenju igraju Nikol Kidman i Džeremi Krejg.