Home [njuz] JobFair 07 – Kreirajte svoju budućnost!

JobFair 07 – Kreirajte svoju budućnost!

36
0

work2Studentska udruženja EESTEC Beograd i BEST Beograd organizuju treći tradicionalni sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta JobFair 07 – Kreiraj svoju budućnost. Sajam će se održati 5-6. novembra 2007. godine u Svečanoj sali zgrade tehničkih fakulteta, Bulevar kralja Aleksandra 73.

Povezujući studente sa kompanijama u Srbiji, “JobFair 07 – Kreiraj svoju budućnost” aktivno pomaže u sprečavanju “odliva mozgova” i direktno doprinosi smanjenju nezaposlenosti među mladima.
Prošlogodišnji Sajam je imao oko 3.000 posetilaca, a više od 1.100 studenata je ostavilo svoj CV u elektronskoj bazi.

Prvi JobFair, 2005. godine je okupio 12 kompanija, prošle godine taj broj se povećao na 22, a ove godine se očekuje preko 40 kompanija učesnica.
Cilj događaja je da pomogne studentima i diplomcima da dođu do željenog posla ili prilike za stručno usavršavanje u nekoj od kompanija koje uspešno posluju u Srbiji.

Studenti mogu da ostave svoje podatke direktno predstavnicima kompanija ili u elektronskoj bazi CV-jeva na prezentaciji www.jobfair.org.yu. Posetioci Sajma će imati mogućnost da unaprede lične veštine kroz predavanja na teme pisanja CV-ja, razgovora za posao i razvoja karijere.
Takođe, nakon otvaranja će moći da prisustvuju tribini “Šta kada diplomiram? Visoko obrazovanje i tržište rada”.

Svi studenti tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta BU mogu da učestvuju u Mozzart nagradnom konkursu na temu “Zašto, ipak, tražim posao u Srbiji?”. Rad bi trebalo poslati do 3. novembra na konkurs@jobfair.org.yu. Proglašenje pobednika konkursa će biti 5. novembra u terminu prezentacije kompanije Mozzart.

Coca Cola HBC radionica “Znanje za samopouzdanje” održaće se 6. novembra u terminu 12-14 časova u sali 55 na Elektrotehničkom fakultetu.
Cilj radionice je podupiranje aktivne pozicije pri traženju posla u vidu razumevanja i prevazilaženja različitih emocionalnih prepreka (npr. nisko samopouzdanje, obeshrabrenost, bes, anksioznost) i samosabotirajućih uverenja koje se javljaju u procesu nalaženja posla.
Prijave se mogu poslati na info@jobfair.org.yu. U prijavi treba navesti ime, prezime, naziv fakulteta i kontakt telefon ili email.

Raspored svih prezentacija i predavanja na JobFair 07 možete pogledati ovde.

Značaj “JobFair 07 – Kreiraj svoju budućnost” su prepoznali i podržali Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstvo za telekomunikacije i informatičko društvo, rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Branko Kovačević, kao i dekani svih tehničko-tehnoloških fakulteta BU.

Organizatori pozivaju sve studenti i diplomce da dođu u što većem broju i iskoriste priliku za zaposlenje kroz direktan kontakt sa predstavnicima vodećih domaćih kompanija.

Izvor: Studentski svet