Home [konkursi] Otvoren poziv za Open Innovation izazov na temu pričanja priče o 20...

Otvoren poziv za Open Innovation izazov na temu pričanja priče o 20 godina razvojne saradnje između Nemačke i Srbije.

122
0

Povodom obeležavanja Poziv za pojedince i timove koji žele da kreiraju inovativna, digitalna rešenja u okviru izazova, biće otvoren do 17. juna.20. godina privredne saradnje između Nemačke i Srbije, Ambasada Savezne Republike Nemačke u Srbiji, zajedno sa svojim partnerskim organizacijama, Nemačko-srpskom inicijativom za održivi rast i zapošljavanje, Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ i Nemačkom razvojnom bankpm KfW, organizuje izazov „Open Innovation Lab“ Cilj događaja je uključivanje srpske tehnološke i startap zajednice kroz zajedničko kreiranje inovativnih rešenja za predstavljanje projekata koji su realizovani kroz saradnju dve zemlje u prethodnih 20 godina.

“Želimo da iskoristimo dvadesetu godišnjicu za promociju pozitivnih rezultata ove saradnje, da ih učinimo lako razumljivim i opipljivim, uz istovremeno istraživanje novih, digitalnih kanala. Pozivamo sve zainteresovane da predlože i kreiraju digitalna / IT rešenja koja će nam omogućiti da promovišemo rezultate našeg rada posebno tokom 2020. godine, ali bi bilo poželjno da ta ideja ima potencijal za dalje unapređenje i ažuriranje i tokom narednih tri do pet godina. Želimo da vidimo rešenja koja će obuhvatiti širok opseg naših aktivnosti, ali ne nužno sva,” poručuju iz Ambasade Savezne Republike Nemačke.

Open Innovation izazov će biti organizovan kroz serijal događaja, od kojih će se prvi odvijati online 3. i 4. jula. Žiri će zatim odrediti dva do tri tima tima koji će koji će u sledećoj fazi nastaviti da radei na svojim rešenjima do septembra, za kada je planiran završni događaj i dodela nagrada. Na završnom događaju, izabrani timovi će prezentovati svoja rešenja, nakon čega će žiri odlučiti o raspoređivanju nagradnog fonda od 10.000 evra između timova. Nemačka ambasada će nakon završnog događaja uložiti novac i vreme za podršku daljeg razvoja pobedničkog rešenja.

 

Poziv je otvoren za pojedince i timove, koji će biti izabrani od strane panela sačinjenog od predstavnika Nemačke ambasade, GIZ-a i KfW-a. Pojedinci koji budu izabrani za učešće će biti spojeni u timove neposredno pre događaja. Prijave su otvorene do 17. juna na sledećem linku.