Home [konkursi] Otvoren poziv za mlade evropske ambasadore sa Zapadnog Balkana

Otvoren poziv za mlade evropske ambasadore sa Zapadnog Balkana

137
0

Da li ste stari između 18-29 godina? Da li živite na Zapadnom Balkanu? Da li sebe vidite kao potencijalnog lidera i nekoga ko pozitivno utiče na svoju sredinu?

Ako su vaši odgovori DA, onda je ovo poziv baš za vas. Sve što treba da uradite jeste da popunite kratak formular (na engleskom jeziku) i snimite video u trajanju od jednog minuta o svojim talentima, ambicijama i idejama.

Ovim prvim pozivom traži se 60 dinamičnih mladih pojedinaca sa Zapadnog Balkana, uključujući i Srbiju. Potencijalni podnosioci zahteva ne moraju imati prethodno iskustvo u programima i inicijativama EU, ali bi trebalo da imaju interesovanje za učenje o vrednostima EU i promovisanje mogućnosti koje EU nudi.

Ono što je najvažnije, mladi evropski ambasadori (YEA) moraju biti otvoreni za razmenu ideja, ulaganje svog vremena i razvoj talenata. Kao članovi YEA, imaće priliku da se povežu sa svojim vršnjacima iz čitavog regiona Zapadnog Balkana, kao i EU, kroz događaje i studijska putovanja.

Očekuje se da se uključe u različite vrste kreativnih i društvenih akcija i da nauče kako da vrše pozitivan uticaj na mlade. Imaće priliku i da učestvuju u prilagođenim kursevima obuke kako bi razvili svoja znanja i veštine.

Posvećeni ste umetnosti i kulturi? Volite sport i kako premošćuje kulturne podele? Ili ste možda posvećeni zaštiti životne sredine? Bez obzira na vaša interesovanje, ako imate inspirativnu poruku da podelite sa nama – mreža Mladih evropskih ambasadora traži baš vas.

Prijave su otvorene a rok za predaju je 15. jul 2020. godine. Svi detalji o YEA platformi, procesu odabira i načinu prijave mogu se naći na ovom linku.