Home [ volontiranje ] U-Report Volonteri na mreži

U-Report Volonteri na mreži

322
0

Pozivamo sve osobe starije od 17 godina, koje već imaju iskustva u radu sa mladima, koje razumeju važnost uključenosti mladih, osobe koje osećaju potrebu da se glas mladih čuje i uvažava na onim mestima gde se donose odluke koje se tiču upravo njih – tokom pandemije korona virusa ali i mimo nje, osobe koje žele da nam pomognu da mladi pravovremeno dobiju proverene informaciju od strane UNICEF-a o korona virusu i drugim ključnim temama.

Poziv je namenjen svima koji su u trenutnoj situaciji spremni za volonterske aktivnosti, vršnjačkim edukatorima, koordinatorima volonterskih kampova i akcija, omladinskim liderima, i drugima koji   rade sa grupama mladih i/ili su u procesu obučavanja za takav rad sa mladima.

ZADACI VOLONTERA:

Volonteri imaju zadatak da dođu do minimum 30 mladih ljudi iz svoje zajednice, informišu ih o U-Report platformi, naročito o važnosti praćenja tačnih i proverenih informacija u vezi sa korona virusom, pomognu da se prijave na platformu i time omoguće da se njihov glas čuje.

U-Report plaforma, na kojoj u Srbiji ima preko 6.000, a u svetu čak preko 10 miliona mladih, prepoznata je kao važan izvor informacija namenjenih mladima o pandemiji korona virusa i COVID-19 kao i o drugim važnim temama.

PARTNERSTVO: 

Program “Volonteri u mreži” sprovode Mladi istraživači Srbije se u saradnji sa UNICEF-om uz podršku USAID-a i Ministarstva omladine i sporta R Srbije.

Zašto biti U-Report volonter?

Pored vrednosti za mlade koje ćete osnažiti i informisati, posle volontiranja biste mogli da očekujete da:

  • i sami budete bolje informisani o korona virusu i merama zaštite zdravlja kao i očuvanja mentalnog zdravlja
  • i sami budete aktivno uključeni u procese donošenja odluka o temama koje su vam važne
  • steknete dodatno iskustvo u onlajn radu sa mladima
  • steknete/usavršite veštine onlajn prezentovanja i facilitacije
  • budete konsultovani i imate priliku da zajedno sa nama razvijate program Volontera na mreži, budete direktno pozvani na učešće u događajima UNICEF-a i MIS-a
  • dobijete potvrdu o volontiranju i stečenim veštinama i zahvalnicu od strane UNICEF-a i Mladih istraživača Srbije što doprinosite aktivnom učešću mladih u Srbiji

KAKO SE UKLJUČITI?

Od 28. aprila poziv je stalno otvoren do 1. avgusta 2020. a obuke će biti organizovane na nedeljnom nivou već od formiranja prve grupe volontera.

  • Nakon pregleda prijava, volonteri i volonterke će biti pozvani na obuku, kako bi na najbolji način mogli da odgovore na zadatak. Na obuci ćete se upoznati sa drugim volonterima, a zajedno ćemo razviti plan na koje sve načine možete doći do mladih: onlajn info sesije, direktni pozivi onih koje poznajete, objave na društvenim mrežama itd. Budući da smo svi, usred pandemije korona virusa, za sada ograničeni u kretanju i da praktikujemo fizičku distancu od drugih, mi ćemo vam omogućiti pristup onlajn alatima koje možete korisiti besplatno za svoje onlajn aktivnosti.
  • Posle obuke imate tri nedelje na raspolaganju da obavite zadatak.
  • Za više informacija možete da se obratite Mladim istraživačima Srbije na lena@mis.org.rs i UNICEF-ovom Programu za mlade jristic@unicef.org

Postani U-Report volonter/volonterka! Prijavi se OVDE