Home [treninzi] Radionice za srednjoškolce “Stvarno tako misliš?”

Radionice za srednjoškolce “Stvarno tako misliš?”

274
0

U okviru projekta Public!, Fondacija Hartefakt fond u saradnji sa Holandskom ambasadom,  poziva sve zainteresovane, uzrasta od 15 do 19 godina, da se prijave za učešće na radionicama pod nazivom Stvarno tako misliš?, na temu preispitivanja uticaja medija na sve veći porast jezika netrpeljivosti prema ženama, manjinskim i marginalizovanim grupama koji se iz polja masovne kulture preliva u svakodnevni život i govor.

Javni prostor je vrlo često pun površnih senzacionalističkih naslova i uvredljivih sadržaja. Istraživanjem diskriminatornog jezika, govora mržnje, nasilja i verbalnih osuda trudimo se da zajedno utičemo na uspostavljanje i prihvatanje jednog novog, tolerantnijeg govora i načina razmišljanja.

U želji za razumevanjem i prihvitanjem različitosti, posebno osetljivih i potlačenih socijalnih grupa, Hartefakt organizuje 5 radionica čiji će fokus biti na razvoju kritičkog aparata za prepoznavanje i borbu protiv diskriminacije kod mladih i na podizanju svesti javnosti o položaju ovih grupa u našem društvu sa Dinom Simić i Hristinom Mitić.

Dina Simić, diplomirala na Fakultetu političkih nauka i radi u Hartefakt fondu. Vođa je projekta Public! koji se bavi diskriminatornim jezikom u medijima. Slobodnog vremena nema.

Hristina Mitić, većinu života provodi na FDU, životna želja joj je da je neko plaća samo da gleda serije i priča o njima.  Snima podcaste i igra video igre.

Pored klasičnog medijskog sadržaja, analiziraće se i produkti popularne kulturne kao što su popularni YouTube videi, filmovi i TV emisije, a učesnici će imati priliku da učestvuju u timskom radu i interaktivnim igricama, ali i diskutuju o ovom društvenom problemu.

Fondacija Hartefakt fond vas poziva na kreativno  druženje i razmenu mišljenja o tome gde je ženi, a gde gejevima mesto, ko je pravi muškarac, a ko prava dama, i šta zapravo lezbejke žele?

Radionice će se realizovati u periodu od 15. marta do 9. aprila u prostorijama Hartefakt fonda.

Prijave na facebook stranici: https://www.facebook.com/Stvarno-tako-misliš-110192960547909/?modal=admin_todo_tour