Home [ volontiranje ] Šta nam teško volonteri

Šta nam teško volonteri

114
0

Pod sloganom Međunarodnog dana volontera, 5. decembra 2019, a čijim ćemo se povodom okupiti ove zime na nacionalnoj proslavi:“Volontiraj za inkluzivnu budućnost” otvaramo poziv za volontere u okviru “Šta nam teško” konkursa za omladinske volonterske akcije

Kako:prijavite se onlajn

U kom periodu: septembar – decembar 2019.

UKRATKO: Ovaj konkurs je namenjen onima koji žele da daju malu gurku i podršku mladima koji nisu do sada bili aktivni, da se aktiviraju i urade nešto zabavno, edukativno i korisno za svoje mesto i svoju zajednicu.

Šta rade #Šta nam teško“ volonteri?

Prvi veliki korak je da uspete da zainteresujete grupu od minimum troje mladih od 15 do 30 godina iz vašeg okruženja da se prijave na konkurs (rok je 25.09). To je baš velika stvar. Naš cilj je da se na konkurs prijavi što više onih mladih koji nisu ranije bili aktivni nigde, ni na kakvim aktivnostima.

Drugi korak je da ih ohrabrite da osmisle šta bi radili i da popune prijavu. E, to je baš baš velika stvar! Promena je krenula da se dešava!

Treći korak je da Komisija selektuje njihovu prijavu za finansiranje (30. septembar). U tom slučaju, grupa dobija još jednog mentora ili mentorku, koji će im pomoći u daljim koracima. To ne znači da ste vi manje bitni! Samo da imate dodatno pojačanje!

Četvrti korak je da ih podržite onako kako prirodno to bude došlo: u rešavanju problema, savetovanju, možete ih posetiti, ili na bilo koji drugi način u skladu sa vašim interesovanjem i mogućnostima.

Peti korak je da ih posavetujete šta sve mogu da rade osim #ŠNT konkursa (na drugim programima Mladih istraživača Srbije, Pokreta gorana Vojvodine, CeGraD-a ili Narodnog parlamenta, ili da na drugi način budu aktivni).

Kad i koliko često?

Od 5. septembra do 31. decembra 2019. godine (ili ranije, do kraja realizacije #ŠNT akcija).

Onoliko često koliko možete. Najpre je bitno da ohrabrite nekog iz vašeg okruženja da se prijavi, a ako u tome uspete, da ih pratite tokom realizacije.

Kako da se prijavite i kad?

Onlajn prijava je OVDE

5. septembra vam šaljemo savete kako sve možete da pomognete grupi.

Naša podrška vama

U zavisnosti gde živite, povezaćemo vas sa mentorima koji će biti zaduženi za vaš okrug. Možete se dogovarati, na primer, da zajedno organizujete promocije konkursa po školama, fakultetima, kancelarijama za mlade i na drugim mestima u zajednici.

U mogućnosti smo da vam platimo putne troškove, ukoliko želite da promovišete konkurs u okruženju ili, kasnije, posetite grupu koju podržavate.

Takođe, ukoliko vaša grupa bude selektovana, dobićete od nas #ŠtaNamTeško majicu, kao i direktan poziv na proslavu Međunarodnog dana volontera u Beogradu, 5. decembra, sa plaćenim putnim troškovima, a i prioritet i direktan poziv za učešće na svim našim programima i programima naših partnera, Pokreta Gorana Vojvodine, Narodnog parlamenta i CeGraD-a ali i o drugim pr . Po završetku angažovanja, od nas ćete dobiti i potvrdu o volontiranju, ukoliko to budete želeli.

Ko su #ŠtaNamTeško volonteri?

Ranije ili trenutno aktivni u jednoj od ogranizacija: Mladi istraživači Srbije, Pokret gorana Vojvodine, CeGraD-a ili Narodnog parlamenta ili bilo koje druge organizacije; mladi koji su prethodnih godina sprovodili akcije u okviru programa; možete biti i u srodstvu sa nekim ko je bio naš član, pa ste pod utiskom njegove/njene lične transformacije ☺
Bez ograničenja u godinama.
Nebitno je da li ste studenti, zaposleni, nezaposleni, bake, deke, tetke ili stričevi, profesori, ili penzioneri; bitno je samo da ste zainteresovani i da imate vremena i želje da se ovim bavite u narednom periodu