Home [ volontiranje ] Počinje prijavljivanje na međunarodne volonterske kampove u Srbiji za volontere iz Srbije

Počinje prijavljivanje na međunarodne volonterske kampove u Srbiji za volontere iz Srbije

380
0

U ponedelјak 03. juna počinje prijavlјivanje na međunarodne volonterske kampove u Srbiji! Sve kampove možete pogledati OVDE. Kako da se prijavite i uslove prijavlјivanja pročitajte OVDE.

 

Zašto da izaberete da 10 dana do 2 nedelјe provedete negde u Srbiji? Evo nekoliko odličnih razloga:

  • Ubedlјivo najbolјi način da upoznate svoju zemlјu – lokalci su vam domaćini, domaću kaficu pijete uz meštane koji su oduševlјeni što je međunarodna grupa volontera došla u njihovo mesto, pa vas zovu na slavu, pecanje, da probate domaće specijalitete, pa time postajete počesni gost Požarevca, Kupinova, Deliblata, Tršića, Drače, Donje Toponice, Sremskih Karlovaca, Titela, Ruskog Krstura, Užica, i drugih malih i upečatljivih mesta širom Srbije.
  • Svi troškovi su vam pokriveni osim puta i 2000 dinara participacije – pa da sedite kod kuće više biste para potrošili!
  • Volonteri su iz različitih zemalјa, pa ne morate da otputujete van zemlјe da biste vežbali engleski i upoznali svoje vršnjake “od preko”
  • Radite nešto korisno za zajednicu a interesantno, što verovatno ne biste drugačije imali priliku da radite, na primer, da pravite mostiće preko rečice, organizujete kampanju za skretanje pažnje na probleme u toj zajednici, ili možda izložbu fotografija na temu nenasilјa i razumevanja, radite u zaštićenim prirodnim dobrima kao što su Obedska bara, Deliblatsko ili Ludaško jezero, Kovilјsko-petrovaradinski rit, organizujete seoske igre bez granica i još svašta nešto!

Obezbedili smo 20 stipendija za kampove u Srbiji, sa pokrivenim putnim troškovima i oslobađanjem od participacije. Ako imate na umu nekoga ko u suprotnom ne bi mogao da ide jer je u teškoj materijalnoj situaciji, pozovite nas, prijavite ih! Veoma nam je stalo da damo šansu baš takvim drugarima.