Home [akcija] Meetup „Zeleno preduzetništvo“

Meetup „Zeleno preduzetništvo“

184
0

U našem habu In Centar vas po prvi put 28. maja od 18h očekuje događaj na temu ekologije, ekološke svesti i pametnih rešenja pod nazivom „Zeleno preduzetništvo“. Predstavnici udruženja i startapa će publici otkriti kako su došli na svoje ideje, kao i koji su najveći ekološki problemi sa kojima se Srbija suočava i na koji način možemo raditi na njihovom rešavanju.

Učesnici meetupa-a su:

Lazar je idejni tvorac Smart Watering Solutions i zadužen je za razvoj proizvoda, razvoj biznisa i odnose sa kupcima. Ova startap kompanija je osnovana 2018. godine u Novom Sadu kao sledeći korak razvoja ideje koja datira još od 2015. godine.

Pruža IoT rešenja za pametno navodnjavanje koristeći hardver, softver i usluge. Smart Watering kontroleri su pametni elektronski uređaji kojima se upravlja putem mobilne i web aplikacije, a sve u cilju ostvarivanja uštede u vremenu i novcu.

Smart Watering Solutions se prethodno godine našao i među  sedam timova izabranih za učešće u Delta Biznis inkubatoru. Pored rada na sopstvenom biznisu, Lazar već 4 godine radi za kompaniju Schneider Electric DMS.

  • Marija Ristić, Co-Founder and President at EcoHub

Marija poseduje višegodišnje iskustvo rada na polju projektnog menadžmenta i programima za mobilnost mladih. Master je Ekologije i Alumnista AIESEC-a. Osnovala je udruženje EcoHub pre 3 godine sa ciljem razvoja lokalne zajednice, jačanja i umrežavanje mladih i kreiranja odgovornijeg društva u Beogradu i šire.

Vođa je projekta „Eko radionica“ , koji je imao za cilj podizanje i širenje ekološke svesti kroz ekološke radionice u osnovnim školama gde su predavači studenti. Organizovala je više od 4 zajednička javna sastanka na kom je više od 100 učesnika razgovaralo o klimatskim promenama, strategijama, obnovljivim izvorima energije i ekologiji.

Meetup „Zeleno preduzetništvo“ je otvoren za sve preduzetnike poljoprivrednike, kao i ljubitelje ekologije koji imaju želju da pokrenu i/ili razviju svoj startap, udruženje ili organizaciju. Prijave su obavezne putem mejla info@incentar.org