Home [njuz] Počeo program Compass Studenti na praktičnim edukacijama u Delti

Počeo program Compass Studenti na praktičnim edukacijama u Delti

134
0

Uvodnim predavanjem u prostorijama Delta Holdinga počeo je obrazovni program Compass koji je nastao u saradnji kompanije Delta sa studentskim organizacijama Univerziteta u Beogradu.

Pedeset studenata treće i četvrte godine fakulteta ima priliku da kroz interaktivna predavanja i radionice uči od Deltinih stučnjaka.

Na uvodom predavanju, studentima se obratila Monika Pejčić, direktorka ljudskih resursa i Andrej Sovrović, direktor berzanskih poslovanja Delta Agrara. Oni su podelili svoje iskustvo i karijerni put u kompaniji, od učesnika programa „Mladi lideri“ do direktorskih pozicija. Studenti su imali prilike i da se, kroz praktičnu radionicu, upoznaju i budu kreativni.  

Jako sam srećna što sam među 50 studenata koji učestvuju u programu Compass. Uvodno predavanje je bilo odlično kao i organizatori koji su nas dočekali i preneli nam deo atmosfete u kompaniji. Ovaj program vidim kao veliko iskustvo i želju da u budućnosti budem deo isto tako velikog tima,” komentar je Milice Savić, jedne od učesnica programa.

U narednih šest meseci, studenti će učestvovati u predavanjima o veštini pregovaranja, timskom radu, komunikaciji i društvenim mrežama, motivaciji zaposlenih, liderstvu itd. Radiće na projektnom zadatku i studiji slučaja iz oblasti poslovanja kompanije. U druženju sa predsednikom kompanije, moći će da postavljaju pitanja i uče o preduzetništvu i biznisu. Takođe, studente očekuje poseta fabrici Danubius, koja je stara duže od veka, a lider je na tržištu, i fabrici Fun & Fit koja je specifična i po tome što je vode vrlo mladi ljudi, većina iz programa Mladi lideri. Posetiće i najveći voćnjak u ovom delu Evrope, u Čelarevu, u kome Delta Agrar gaji klupske sorte jabuka za čiju proizvodnju je neophodna licenca.

Cilj programa je da se studentima pruži prilika da tokom studija zakorače u poslovni svet i vide u praksi kako izgleda poslovanje jedne od najuspešnijih kompanija u Srbiji.