Home [njuz] SAVLADAJTE VEŠTINE TRAŽENJA POSLA

SAVLADAJTE VEŠTINE TRAŽENJA POSLA

89
0

Završavate studije, a još uvek niste sigurni da li je vaš CV primamljiv poslodavcima i kako zapravo teku stvari na samom intervjuu za posao? Kako bi pomogli mladima da što brže dođu do zaposlenja, članovi studentske organizacije Matematičkog fakulteta ─ Omikron treću godinu zaredom organizuju dvodnevni projekat pod nazivom „JobPrep”, 30. i 31. marta u prostorijama Naučno-tenološkog parka u Beogradu.

Projekat je besplatan i namenjen je studentima završnih godina i master studija fakulteta informatičkih i matematičkih smerova. Prijave su otvorene na sajtu Omikrona, a zatvaraju se 26. marta u ponoć.

JobPrep predstavlja niz radionica i predavanja na temu zapošljavanja u IT industriji. U okviru projekta, studenti će imati priliku da nauče veštine potrebne za uspešno pronalaženje željenog posla. Radionice će držati HR menadžeri kompanija i stručni ispitivači, od kojih će studenti neposredno saznati šta to kompanije traže u budućim zaposlenima.

Prvog dana projekta se održavaju dva predavanja, gde će svi učesnici čuti kako da sastave CV i motivaciono pismo koji će ih izdvojiti iz mora kandidata pri apliciranju za posao. Posle toga, održaće se i panel diskusija na temu „Freelance Survival Guide”, gde ćemo sa frilenserima diskutovati o ovom sve popularnijem trendu. Ulaz za predavanja i panel je otvoren za sve zainteresovane.

Drugog dana projekta izabrani polaznici će učestvovati u sve popularnijem „Speed Dating” formatu razgovora za posao, gde će im HR menadžeri dati povratnu informaciju i njihov utisak o simulaciji razgovora.

Sve informacije o projektu, kao i prijavu za učešće, možete pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji projekta JobPrep19, kao i na zvaničnim Facebook i Instagram stranicama Omikrona.