Home [akcija] Case Study Show 2019

Case Study Show 2019

204
0

Studentska organizacija ESTIEM LG Belgrade trinaesti put zaredom organizuje projekat ’’Case Study Show’’ koji će se održati od 1. do 9. marta na Fakultetu organizacionih nauka i u hotelu Metropol Palace.
Case Study Show je manifestacija edukativno-takmičarskog karaktera. Studenti se takmiče u rešavanju studije slučaja koju zadaju kompanije učesnice. Ona predstavlja realan poslovni problem, a najuspešnije takmičare očekuje program prakse, treninga ili organizacije specijalnog događaja u kompaniji za koju su rešavali studiju slučaja.

O značaju i potencijalu ovog projekta govori činjenica da projekat podržavaju neke od vodećih kompanija na našem tržištu. Neke od njih su: Delhaize Serbia, Mozzart Bet, Henkel, Bosch, Vip Mobile, United Cloud, Nestle, Nelt, Tehnomanija, Würth.

Prvi dan projekta 1. mart rezervisan je za svečano otvaranje i Meet-up. Ovaj deo omogućava učesnicima da se u neformalnoj atmosferi upoznaju sa predstavnicima kompanija i predstavlja inicijalno povezivanje učesnika sa kompanijama. Studenti se ovom prilikom mogu upoznati sa kompanijama učesnicama i ostaviti svoj CV u online bazu koja će biti blagovremeno prosleđena svim partnerima projekta.

Pored ovog dela, 1. marta će se održati i tribina Show (Me) Business. Predstavnici kompanija će imati mogućnost da predstave svoje poslovanje, aktuelna dešavanja kao i šta kompanije očekuju od svojih zaposlenih.

Potom, 2. i 3. marta održaće se predavanja Case Academy. Deo projekta namenjen prvenstveno studentima koji nemaju iskustva u rešavanju studije slučaja. Stručnjaci iz ove oblasti održaće predavanja, treninge i radionice kako bi studentima preneli znanje i pomogli im da shvate na koji način da pristupe rešavanju realnog poslovnog problema.

Nakon ovoga, 7. i 8. marta U okviru drugog dela Case Academy-e, Case Room – a , učesnici će imati priliku da naučeno i primene u rešavanju jedne studije slučaja u timovima od po četiri člana. Za rešavanje poslovnog problema imaju tri sata, nakog čega se bira pobednički tim.

Paralelno sa Case Room-om, 7. i 8. marta, održaće se Business Case, glavni i najveći deo projekta. U njemu učestvuju studenti završnih godina koji imaju iskustva u rešavanju studije slučaja. Učesnici se takmiče u timovima od po četiri člana i imaju pet dana da reše zadatu studiju slučaja, nakon čega se takođe bira pobednički tim.
Poslednjeg dana projekta, 9. marta, održaće se Speed Dating. Sedmominutni intervju na kom će zainteresovani učesnici imati priliku da se upoznaju sa predstavnicima kompanija, ovog puta u formalnoj atmosferi i steknu korisna znanja. Nakon Speed Dating-a sledi svečano zatvaranje projekta.

Prijave su otvorene od 31. januara do 13. februara, mogu vršiti u timovima ili individualno na www.estiem.org.rs

Za više informacija posetite zvaničan sajt ili pošaljite mejl na anja.bjedov@estiem.org