Home Za studente Konkurs za stipendije Vlade Republike Кoreje, za postdiplomske (master i doktorske) i...

Konkurs za stipendije Vlade Republike Кoreje, za postdiplomske (master i doktorske) i postdoktorske studije, za 2019. godinu

327
0

Ambasada Republike Кoreje u Beogradu raspisala je konkurs za stipendije Vlade Republike Кoreje, za postdiplomske (master i doktorske) i postdoktorske studije, za 2019. godinu. Za stipendije se mogu prijaviti svi državljani Republike Srbije koji imaju završen prethodni nivo studija sa bilo kog fakulteta (za master – završene osnovne studije, za doktorat – završene master studije). Prijava se odvija u nekoliko faza: najpre se vrši selekcija u ambasadi Republike Кoreje u Srbiji, a zatim prijave preuzima National Institute for International Education (NIIED), koji vrši dalju selekciju odabranih studenata. Dužina trajanja celog programa je 3 godine za master, odnosno 4 godine za doktorske studije. Trenutna kvota za ovu stipendiju je ukupno četiri (4) studenta iz Republike Srbije.

Potrebnu dokumentaciju, vodič za prijavu kao i informacije o univerzitetima u okviru ovog programa možete pronaći u Brošuri, koja će Vam biti dostavljena elektronskim putem, kao i na sajtu Ambasade Кoreje. Popunjenu dokumentaciju, odnosno prijavu, za ovaj program treba podneti ambasadi Republike Кoreje najkasnije do 15. marta, na adresu Miloša Savčića 4, 11000 Beograd. Opšte informacije o studiranju u Republici Кoreji možete naći na sledećoj internet adresi http://www.studyinkorea.go.kr/en/main.do.

Za dodatneinformacije možete se obratiti Ambasadi Republike Кoreje putem elektronske pošte: koreaemb.rs@mofa.go.kr.