Home Mladi su zakon! Počela realizacija projekta “Rak-šta posle?” udruženja “Čika Boca”

Počela realizacija projekta “Rak-šta posle?” udruženja “Čika Boca”

269
0

Čika Boca&MladiCe su, u okviru projekta “Rak-šta posle?”, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, programa “Mladi su zakon” i resurs centar Centra za građansko delovanje, 15. i 16. decembra održali edukaciju za MladiCe (mlade lečene od raka u detinjstvu) u prostorijama udruženja “Čika Boca”.

Cilj projekta “Rak-šta posle?” je da se uveća nivo znanja i veština za aktivnije delovanje u matičnim sredinama na temu raka kod dece i mladih. Prva faza projekta usmerena je na mlade volontere, jačanje njihovih kapaciteta za razumevanje volonterizma i aktivizma, ali u pružanje znanja u vezi raka kod dece i adolescenata. Obuka je koncipirana kao trening za vršnjačke edukartore, pa će učesnici biti obučeni kako da stečeno znanje efikasno prenesu na druge mlade ljude.

Edukaciji je pristustovalo 28 učesnika uzrasta od 14 do 28 godina, koje imaju iskustvo lečenja raka u detinjstvu.

Kroz interaktivan način rada sa ovom grupom mladih članovi udruženja su uspeli da ih motivišu i pomognu u planiranju četiri akcije, koje će tokom naredne godine i realizovati. Svi učesnici su dobili sertifikate o pohađanju edukacije “Rak-šta posle?”.