Home [ volontiranje ] Konkurs za volontere – Centar za integraciju mladih

Konkurs za volontere – Centar za integraciju mladih

363
0

Program obrazovanja koji organizuje “Centar za integraciju mladih” traži volontere za rad sa decom uzrasta 5-7 godina iz neformalnih naselja na Karaburmi. U pitanju je preventivni program koji za cilj ima uključivanje dece u obrazovni sistem i prevenciju njihovog uključivanja u život i/ili rad na ulici.

Konkurs je otvoren za dve pozicije:

1. Terenski rad – ovaj oblik rada sa korisnicima je osnova na kojoj se baziraju svi naši programi i kao takav izuzetno važan. Terenski rad podrazumeva rad u samim naseljima sa decom i porodicama: vođenje dece predškolskog uzrasta u obrazovnu ustanovu i nazad, medijacija između ustanove i porodica, motivacija dece i roditelja, vođenje na vannastavne aktivnosti (radionice, pozorište, ZOO vrt, igrališta i sl.), rad na pribavljaju dokumentacije, praćenje u institucije (CSR, Domovi zdravlja…) i rešavanje izazova…

2. Podrška u učenju – podrazumeva radionice sa prvacima na domaćim zadacima i savladavanju školskog gradiva, kreativne radionice, vannastavne aktivnosti i slično.

Volonterski angažman počinje prvog septembra, a nakon probnog perioda od dve nedelje potpisuje se ugovor o volontiranju na 3 meseca nakon čega je moguće dobiti potvrdu o volontiranju. Angažman obuhvata 4 sata nedeljno što uključuje dve volonterske smene (za terenski rad su radnim danima, a za podršku u učenju vikendom), kao i obavezno prisustvo na timskim sastancima na dvonedeljnom nivou.

Specifično akademsko znanje ili prethodno iskustvo nije neophodno. Volonterima je obezbeđena mentorska podrška u toku volontiranja, obuka o terenskom radu, kao i niz fakultativnih treninga iz različitih oblasti. U toku volontiranja pokriveni su BusPlus troškovi.

Za sve dodatne informacije pišite na: nemanja.marinovic.ppp@gmail.com

i posetite naš sajt: www.cim.org.rs ili fb stranicu Program obrazovanja

Konkurs je otvoren do 24. avgusta.