Home [njuz] MAKE THEM SAY YES – Yard Sale 2018

MAKE THEM SAY YES – Yard Sale 2018

94
0

Studentska organizacija Unija studenata FON-a, u saradnji sa najvećom menadžment konsalting studentskom organizacijom Case Study Club, prvi put ove godine organizuje projekat „Yard Sale“, koji će se održati 19, 22. i 26. maja na Fakultetu organizacionih nauka.
„Yard Sale“ je projekat koji za cilj ima da studentima približi sam čin prodaje, a ovogodišnja tema je „Turizam u Srbiji“. Kroz takmičenje, kao i kroz interaktivna predavanja i radionice, učesnici će se susresti sa konceptom „pitch-a“ i pred žirijem će, u timovima po dvoje, imati priliku da za 5 minuta predstave svoju ideju za unapređenje turizma nekog okruga Srbije.
Važnost samog projekta prepoznali su mnogi partneri i prijatelji, koji su omogućili njegovu realizaciju. Generalni partner ovogodišnjeg projekta je „Eko Srbija“, a podršku projektu pružilo je Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija.

19. maj 2018. godine – Tokom prvog dana učesnicima će biti omogućeno da posete predavanja i radionice iz oblasti prodaje koje će održati seniori domaćih kompanija. Oni će na ovaj način imati priliku da od iskusnih ljudi iz ove sfere nauče kako na najbolji način da realizuju odnosno prodaju svoju ideju. Nakon toga, svaka od 30 ekipa, sastavljena od dva člana, prisustvuje tzv. DRAW-u tj. izvlačenju svog okruga. Tada će saznati koji to okrug Srbije treba da predstave stručnom žiriju u što boljem svetlu.

22. maj 2018. godine – Drugi dan projekta rezervisan je za konsultacije sa stručnjacima. Ukoliko budu imali ikakve nedoumice, takmičari će moći da ih razreše i tako kreiraju najbolje rešenje. Konsultacije će biti otvorene za sve koji imaju želju da postave dodatna pitanja članovima Case Study Club-a, što će samim učesnicima dosta olakšati posao.
26. maj 2018. godine – Nakon što su naučili potrebne veštine i tehnike, stekli određena znanja i konsultovali se sa stručnjacima, učesnici imaju zadatak da predstave svoje rešenje. U produženom pitch-u od 5 minuta, oni će morati da ubede žiri da je baš njihova ideja najbolja i da su upravo oni vredni prvog mesta. Sam žiri će činiti predstavnici Case Study Club-a i menadžeri kompanija koje su partneri projekta.

Prijave za projekat „Yard Sale“ će trajati do 14. maja 2018. godine, a učesnici mogu da se prijave popunjavanjem forme na sledećem linku: http://bit.ly/yardsale_prijava. Nakon zatvaranja prijava, stručni žiri će odabrati najboljih 30 timova koji će imati pravo da učestvuju na samom projektu.

Unija studenata FON-a je studentska organizacija Fakulteta organizacionih nauka osnovana 2016. godine sa ciljem da podigne svest o studentskim pravima, utiče na bolju informisanost i kolegijalnost među studentima. U prethodnom vremenskom periodu uspela je da uspešno realizuje šest projekata edukativnog i humanitarnog karaktera: FON QUIZ, USF Gaming fair, Humanitarni sportski turnir, Humanitarno stand up veče, BS tribina i Otvorena čitaonica, a upravo će Yard Sale biti sedmi. Projekat je otvoren za sve one koji su spremni da napreduju, nauče nešto novo i oprobaju se u jednoj novoj ulozi!
Za sve dodatne informacije možete posetiti našu facebook stranicu Yard Sale ili instagram profil @yardsale_usf.