Home [njuz] Ministarstvo omladine i sporta: Sprečiti odlazak mladih

Ministarstvo omladine i sporta: Sprečiti odlazak mladih

47
0

keybroad.gifMinistar omladine i sporta Srbije Snežana Marković Samardžić izjavila je juče da to ministarstvo želi da hitnim merama spreči odlazak mladih ljudi iz Srbije. Ona je na konferenciji za novinare, povodom 100 dana rada Vlade Srbije, rekla da je već pokrenut projekat omladinskog preduzetništva koji će omogućiti mladim početnicima u biznisu da konkurišu za kredite po povoljnijim uslovima.

– Na ovaj način ćemo pomoći mladim i kreativnim ljudima da prebrode prvi korak i započnu posao, istakla je Marković Samardžić.
Prema njenim rečima, Ministarstvo je započelo posao na izradi Nacionalne strategije za mlade.
"Cilj dokumenta je da sistemski unapredi položaj mladih i postane obavezujući za sve državne institucije", rekla je Marković-Samardžić i precizirala da će u izradi strategije učestvovati predstavnici 12 ministarstava, nevladine i omladinske organizacije, stručnjaci, donatori i predstavnici poslovnog sektora.

Ona je istakla da budžet sektora za omladinu ove godine iznosi 150 miliona dinara, dok ukupan budžet za razvoj sporta iznosi 1,66 milijardi dinara.
Govoreći o rezultatima postignutim u oblasti sporta, Marković-Samardžić je rekla da je Vlada usvojila izmene i dopune Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama. Marković-Samardžić je najavila da će biti donet nov, moderan, zakon o sportu, dok će se privatizacijom u sportu baviti poseban zakon.
Ona je istakla da će Nacionalnom strategijom razvoja sporta, koju će pripremiti to ministarstvo, biti definisani ciljevi razvoja sporta u naredne četiri godine.

Izvor: Danas