Home [akcija] Počinje crowdfunding kampanja “Čuvari kulture”

Počinje crowdfunding kampanja “Čuvari kulture”

104
0

Danas, 21.3.2018. je započela crowdfunding kampanja pod nazivom “Čuvari kulture”. Više informacija o kampanji možete pronaći na: https://igg.me/at/rukotvorine/x/18101038

Čuvari kulture su grupa mladih iz Bosne i Hercegovine okupljenih oko zajedničke misije da zaštite tradicionalne zanate, rukotvorine, kao i drugo kulturno-istorijsko blago BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Crne Gore.

 

Glavni cilj kampanje je da se olakša plasman rukotvorina malih proizvođača što bi povećalo prihode njihovih domaćinstava i omogućilo im da se nastave baviti proizvodnjom tradicionalnih rukotvorina. To bi spriječilo nestajanje ovih zanata i omogućilo da nove generacije preuzmu izradu tradicionalnih rukotvorina od svojih predaka. Drugi cilj kampanje je da omogućimo dostupnost ovih proizvoda svima bez obzira gdje se nalazili.

Mali proizvođači nemaju mogućnost plasmana svojih proizvoda izvan lokalne zajednice zbog velikih transportnih troškova, što daleko smanjuje njihovo tržište. Naš cilj je da prikupimo ove proizvode, plasiramo ih u turističkim centrima i izvezemo ih na inostrana tržišta. Podržavanjem naše kampanje podržavate našu misiju zaštite kulturno-istorijskog nasljeđa, zapošljavate male proizvođače i povećavate njihove prihode od tradicionalnih rukotvorina.

Više informacija o samoj kampanji možete pronaći na: https://igg.me/at/rukotvorine/x/18101038