Home [njuz] Radionice iz programa podrške maturantima “Pripremi se – upiši se” na 1.Sajmu...

Radionice iz programa podrške maturantima “Pripremi se – upiši se” na 1.Sajmu obrazovanja Univerziteta u Beogradu

181
0

Na prvom Sajmu obrazovanja Univerziteta u Beogradu, koji će se održati u subotu i nedelju, 27. i 28.januara 2018.godine na Pravnom fakultetu,  predstavnici Univerzitetskog centra za razvoj karijere i savetovanje studenata održaće radionice iz programa podrške maturantima „Pripremi se – upiši se“ na teme donošenja odluka, efikasnog učenja, razvijanja samopouzdanja i izlaženja na kraj sa tremom i stresom u amfiteatru IX.

 

Šta budući studenti mogu da očekuju?

 

Na radionici “Donošenje odluka”, koja će se održati u subotu, 27.1. sa početkom u 13 časova,  učenici će imati prilike da, kroz predavanje i diskusiju prepoznaju svoj stil donošenja odluka i njegove snage i slabosti. Pored toga moći će da istraže faktore koji utiču na njihove odluke i nauče kako da što kvalitetnije vrše izbor između opcija. Ova radionica će posebno značiti onima koji se još dvoume oko odabira fakulteta.

 

„Uči lako – saznaj kako“, koja će se održati u subotu, 27.1. sa početkom u 16 časova,   je radionica namenjena upoznavanju sa različitim stilovima učenja, metodama i tehnikama koje su značajne za lakše i brže učenje i pamćenje gradiva za prijemni ispit. Biće pokrenuta i diskusija o motivaciji i organizaciji procesa učenja.

 

Radionica „Kako razvijati samopouzdanje“, koja će se održati u nedelju, 28.1. sa početkom u 11 časova, posebno će značiti onima koji povremeno osete nesigurnost koja ih ometa u postizanju ciljeva, komunikaciji sa drugima ili nekim drugim okolnostima, ali i onima koji žele da rade na sebi i održe svoje samopouzdanje pred prijemni ispit. Učesnici će imati priliku da saznaju šta je zdravo samopouzdanje, šta je to što bi kod njih moglo da izazove pad samopouzdanja i kako ga sprečiti.

 

Radionica „Borba sa strahom, tremom i stresom“ , koja će se održati u nedelju, 28.1. sa početkom u 14 časova, može pomoći učesnicima da razviju zdrave načine suočavanja sa stresnim situacijama kao što je prijemni ispit i iščekivanje rezultata. Učesnici će imati prilike da saznaju kako ljudski organizam reaguje na stres i diskutovati o načinima prevazilaženja treme.  Učenici će dobiti smernice kako da se oslanjaju na svoje snage i savladaju izazove koji su pred njima.

 

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu predstavlja organizacionu jedinicu Univerziteta u Beogradu koja se bavi karijernim vođenjem i savetovanjem mladih na svim nivoima studija, tokom studiranja i nakon diplomiranja, a od nedavno pruža podršku i budućim studentima, u skladu sa Kratkoročnom strategijom unapređenja podrške i pomoći studentima Univerziteta u Beogradu.

 

Sajam obrazovanja Univerziteta u Beogradu je namenjen učenicima završnih razreda srednjih škola i predstavlja pravu priliku da na jednom mestu neposredno od predstavnika fakulteta Univerziteta u Beogradu u direktnom kontaktu i razgovoru, saznaju više o svom budućem pozivu. U cilju promocije kvalitetnog akademskog obrazovanja, predstavnici fakulteta Univerziteta u Beogradu na Sajmu će, po utvrđenom rasporedu u amfiteatrima Pravnog fakulteta, predstaviti svoje akademske studije, upoznati zainteresovane sa uslovima studiranja i pomoći im da lakše donesu odluku o svom budućem profesionalnom i životnom pozivu. Tokom trajanja Sajma, predstavnici pojedinih fakulteta biće prisutni i na štandovima u holu Pravnog Fakulteta, za sve eventualne dodatne informacije.

 

Program prezentacija možete da pogledate na linku: http://www.ius.bg.ac.rs/sajamobrazovanja/prvi.html