Home [akcija] Reperi iz Holandije i Surinama u Dorćol platzu

Reperi iz Holandije i Surinama u Dorćol platzu

142
0

19477489 1591835857514336 511649402540432276 oU petak 24. novembra, u prostoru Dorćol Platz održaće se druga po redu žurka pod nazivom HIP-HOP AND REGGAE MUSIC VOL.2, sa početkom u 22h. Cilj događaja je promocija hip hop I reggae kulture, i povezivanje mladih izvođača iz Beograda, regiona i sveta. U septembru prošle godine, gost večeri bio je Unknown Mizery (BWC) iz Toronta (Kanada), dok će ove godine kao gosti nastupiti mladi talentovani hip hop umetnici, MC MAD REV (Surinam) i MR ZUDO (Da Shogunz) iz Amsterdama (Holandija).Oni će po prvi put nastupiti uživo pred beogradskom publikom, koju očekuje pregršt kvalitetne i sveže hip hop produkcije iz Da Shogunz studija, koja će biti prava podloga za društveno angažovani rep u izvođenju MC Mad Rev-a. Muziku će nakon nastupa specijalnih gostiju, puštati CROSSROAD25 i DJ CHAVOLOCO, koji su zaduženi za rap i hip-hop zvuk, dok će uvodni deo večeri biti rezervisan za rege zvuk I ITAL VISION SOUND. Ulaznice se mogu kupiti na mestu događaja po ceni od 200 RSD.

http://facebook.com/dorcolplatz
https://www.facebook.com/events/1507583852651159/
https://soundcloud.com/mcmadrev

MC Mad Rev (Surinam)

Revellinho Hamel (MC Mad Rev) roðen je 1991 godine. Reper je poreklom iz Surinama koji repuje na engleskom jeziku. Počeo je da snima svoje prve demo snimke kad je imao 17 godina i poznat je po funky-uptempo stilu, višeslojnim tekstovima i snažnim porukama o korupciji, predrasudama, rasizmu u evropskog društvu. U pesmama kao sto je “No More” priča o svom životu i odrastanju u Amsterdamu koristeći boom bap i g-funk ritmove sa jakim bas bubnjem i dobošem i funky-jazz semplovima. MC Mad Rev predstavlja hip-hop kulturu na svoj način i trenutno radi na EP-u sa producentima “DJ Truffel the Phunky Phaqir” i “DJ Zudo” iz “Da Shogunz” ekipe. Muziku MC Mad Rev možete naæi na Youtube-u i Soundcloud-u.

https://soundcloud.com/mcmadrev
https://www.youtube.com/watch?v=cgBhoBTUe4k

Mr Zudo(Holandija)

Holandski hip hop izvoðac i producent iz Amsterdama. On pravi ritmove sa prepoznatljivim zvukom sastavljenim od prašnjavih i slojevitih lupova sa retkim perkusijama i jedinstvenim gruvom 60-tih i 70-tih. Njegova muzika zvuèi kao prava škola hip-hopa i pravljena je od starih vinila i MPC2000XL.

https://soundcloud.com/mrzudo
https://www.youtube.com/watch?v=NEEFncdLksk&feature=youtu.be

Nenad Jefti

(Shonsi Ras) – Crossroad25

Producent je, dj i mc iz Beograda (Srbija). Muzika koju stvara odiše kombinacijom razlièitih muzièkih stilova, a najzastupljeniji su trip-hop i rep. Produkcijom se bavi još od ranog detinjstva (1998) kada ujedno i snima svoje prve tekstove sa grupom iz kraja po imenu “Ekipa sa raskršæa”. Posle 2004 postaje deo je troèlanog bendu pod istim nazivom. Pored njega bend su sacinjavali Dejan Micov (vokal ) i Damnjan Æirilovic (gitara). Zajedno sviraju do 2007, a posle toga nastavlja sam i saraðjuje sa poznatim i manje poznatim izvoðaèima. Tih godina na albumima èlanova grupe “Beogradski sindikat” (Škabo – Remek delo i Šef Sale – Prvi udar) izlaze i 3 njegova bita. Albumi koje je producirao u svom studiju pod imenom “Children of the corner” na Doræolu od 2007 do 2016 su: -“Crossroad25-Heavenly Sounds Vol1 and Vol2”, -“Crossroad25 in Amsterdam”,-“Crossroad25 Ft.Jahykah-Still alive”,-“Crossroad25 Ft.Unknown Mizery and KDB-Space Gorillaz”,-“Crossroad25 Ft.Unknown Mizery-Never born, Never died”. Prvo iskustvo sa živim nastupom stièe tokom srednje škole nastupajuæi po hip-hop i breakdance žurkama kao mc.Prvi duži nastup kao producent i mc je imao 2009 na “My Exit” stage-u na “Exit” festivalu pod imenom “CrossRoad25 4 Life”, kao i dj set na internet radiju “Hip Hop Radio”. 2011 odlazi u Amsterdam da promoviše svoju muziku i tamo upoznaje mnoge muzièare iz Holandije i celog sveta kao što su “KDB” i “Unknown Mizery BWC”. Sa njima ostvaruje saradnju preko pesme “Separate the saint” sa albuma “Noitulover-the Revolution is Backwards”. Kasnije u Beogradu prave još dva albuma “Space Gorillaz” i “Never born Never die”. 2013 u Amsterdamu upoznaje rege umetnika iz Etiopije “Jahykah” i sa njim stvara rege-rep album “Still Alive”. Na albumu gostuje “Jah Lyde” (Amsterdam) poreklom iz Surinama i istaknuti rege muzièar iz Beograda Hornsman Coyote. Nastupio je do sada u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu, Amsterdamu , na festivalima kao što su Dub Champions festival, Svi kao jedan, Ring the alarm, Revolution, Exit festival I drugi.

https://www.youtube.com/user/DrumproRecords

DJ Chavo Loco (Beograd)

Pušta muziku od 1998 godine u klubovima kao što su Dolar, Joker, Šeæer, 20/44. Prate ga brojne saradnje sa raznim muzièarima iz zemlje i regiona. Član Dubrovaèkog Hip Hop benda Otpisani Klan i nekadašnjeg DJ tima BaadAsss Grooves.

https://www.mixcloud.com/chavo-loco
https://soundcloud.com/chavoloco

Ital Vision sound (Beograd)

Pored Srbije i Crne Gore, Ital Vision sound je do sada nastupao I u Albaniji, Makedoniji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bugarskoj, BiH, Rumuniji, kao I na Malti. U periodu od 2005. do 2012. godine bili su jedni od rezidenta “Trenchtown” festivala u Subotici. Iza sebe imaju i brojne zapažene setove na festivalima kao što su “Exit”, “Lost & Found”, “Etnofest”, “Ring the alarm” (Srbija), “Revolution fest” (Rumunija), “South Vibes” (Albanija). Nastupi se baziraju na energičnoj selekciji dub, roots reggae, dancehall i lovers rock zvuka, ponekad I uz prateći singjay freestyle I vokalnu pratnju, u duhu jamajčanske sound system kulture. Do sada su rame uz rame, uz Ital Vision nastupali brojni regionalni, ali i svetski rege izvoðači meðu kojima su Heartical (Paris), Errol Bellot, Lioness Fonts, Dandelion, Afrikan Simba, King Original sound system (UK), Professor Skank (Greece), Samity, Zafayah, Jahmmi Youth, NRG_D, Roots Rocket, Friddim steppaz (Bulgaria), Rea Farout, Radikal Dub Kolektiv, Munchies sound system (Croatia), ViVi, Mr Rez (Albanija), Wadada sound system, Hornsman Coyote, Jahmessenjah, Bush Mad squad (Srbija), Natty Ned, Bud M, One Lion, Mistah Boogie, Dubwizard (Rumunija), Jr Brown (Maðarska), Tripplestar (Jamajka), DJ Flying pepper (Gambija), Jaymed (Gana), Zguubi Dan, Reggaeneracija (Crna Gora) Johshanty (Dom. Republika) i mnogi drugi.

http://mixcloud.com/italvision