Home Mladi su zakon! Završena realizacija “Mladi su zakon” projekta “Seoski trg”

Završena realizacija “Mladi su zakon” projekta “Seoski trg”

258
0

Neformalna grupa mladih “Snaga Ušća” završila je realizaciju volonterskog projekta “Seoski trg”, za koju su dobili podršku Ministarstva omladine i sporta, kroz program “Mladi su zakon“, a preko Resurs centra Centar za građansko delovanje.

Cilj njihovog projekta je bio popravka dečijeg mobilijara, izgradnja letnjikovca i postavljanje klupa za sedenje u parku u kom mladi i deca iz sela Ušće kod Obrenovca provode slobodno vreme.

U centru sela nalaze se Dom kulture, sportski tereni, osnovna škola i školski park. Članovi neformalne grupe mladih “Snaga Ušća” završili su realizaciju volonterskih akcija tokom kojih su izgradili lep i komotan letnjikovac u parku, napravili staze, postavili klupe za sedenje, nabavili ljuljaške i napravili nove klackalice.

Dečiji mobilijar, tj. klackalice i ljuljaške, je bio neupotrebljiv. Jedina zaštita i zaklon od kiše u parku je bila terasa Doma kulture, koja se nalazi pored parka. Realizacijom ovog projekta park je dobio letnjikovac koji može zaštititi od sunca i kiše, a deca su dobila više prostora za igru.

Izgradnja letnjikovca je zahtevala planiranje dizajna i konstrukcije, ravnjanje zemljišta, razmeravanje, iskopavanje rupa za stubove, pozicioniranje i nalivanje drvenih stubova betonom, postavljanje venčanice i rogova i pokrivanje krova osb i ondulin tablama.