Home Mladi su zakon! Završena realizacija “Mladi su zakon” projekta “Sredi me”

Završena realizacija “Mladi su zakon” projekta “Sredi me”

122
0

Neformalna grupa “Budi muško klub Pančevo” završila je realizaciju projekta “Sredi me”. Projekat je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta, kroz program “Mladi su zakon“, a preko Resurs centra Centar za građansko delovanje.

Cilj projekta “Sredi me” je bio da mladima koji žive u Pančevu obezbedi novo mesto u kome mogu da se druže, provode slobodno vreme i koje će biti uređeno na način koji podstiče njihovu fizičku aktivnost.

Mladi iz “Budi muško klub Pančevo” sredili su park u ulici Generala Petra Aračića 2c, mesto u kom deca i mladi mogu da se okupljaju. Park je bio u jako lošem stanju – ljuljaške, klackalice i klupe su bile polomljene, betonski teren je bio neupotrebljiv, a ceo park je bio zasut đubretom i pretvoren u mini divlju deponiju.

U okviru projekta organizovana je “Kafa sa košijama”, čiji je cilj bio da informiše lokalnu zajednicu o sprovođenju akcije. Zatim je organizovana volonterska akcija sređivanja parka – čišćenje smeća iz parka, popravka i farbanje klackalica i ljuljaški, kao i farbanje klupa i popravka terena. Treća aktivnost u okviru projekta “Sredi me” obuhvatila je organizaciju različitih radionica u parku za decu uzrasta od 7 do 12 godina, u cilju promocije uređenog parka.

Javno komunalno preduzeće “Zelenilo” doniralo je klackalice i ljuljaške, a postignut je i dogovor da preduzeće preuzme održavanje parka.