Home [njuz] Otvorena EDU Sinergija na Fakultetu organizacionih nauka

Otvorena EDU Sinergija na Fakultetu organizacionih nauka

67
0

Saradnja FON i Microsoft MediumDanas je na Fakultetu organizacionih nauka svečano otvorena EDU Sinergija2017 i potpisan Memorandum o saradnji između FON-a i kompanije Microsoft.

Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili Katarina Aleksić, savetnik za IKT iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja; prof.dr. Irini Reljin, pomoćnik ministra za elektronske komunikacije i poštanski saobraćaj, Ministarstvo, turizma i telekomunikacija; Anke den Ouden, generalna direktorka Multi-country regiona centralnoistočne Evrope; Željko Vujinović, direktor Microsoft-a za Srbiju; Dragan Tomić, direktor Microsoft razvojnog centrau Srbiji i prof. dr Milija Suknović, dekan Fakulteta organizacionih nauka.

 

Dekan Fakulteta organizacionih nauka, prof. dr Milija Suknović obratio se rečima “Posebno zadovoljstvo mi je što je FON danas domaćin i partner kompaniji Microsoft u organizaciji veoma važnog događaja EDU Sinergije, koja je posvećena primeni novih tehnologija u obrazovanju. Znamo svi koliko je važno pratiti razvoj i biti u koraku sa najnovijim dostignućima u informaciono-komunikacionim tehnologijama i njihovoj primeni. Fakultet organizacionih nauka je prvi na univerzitetu u Beogradu prepoznao važnost sporazuma o saradnji sa velikim i važnim kompanijama i ulaganja u obrazovanje, tako da se trudi da svojim studentima obezbedi potrebna i kvalitetna znanja, jer je znanje pasoš za budućnost”.

U ime Microsofta prisutne je pozdravila i generalna direktorka Multi-country regiona centralnoistočne Evrope, Anke den Ouden, koja je izrazila uverenje da će digitalne transformacije u obrazovanju adekvatno pripremiti mlade generacije za budućnost sve više definisanu informacionim tehnologijama.

U skladu sa globalnom misijom Microsofta u sferi obrazovanja bilo je i obraćanje direktora Microsofta u Srbiji, Željka Vujinovića. „Savremene tehnologije su najbrži i najefikasniji način da se obrazovanje podigne na viši nivo, a samim tim dugoročno i svi ostali aspekti društva i privrede. Microsoft u Srbiji veruje da je najbolji način da se ta efikasnost postigne u svim sferama, kroz partnerstva sa učesnicima u obrazovnom dijalogu. Memorandum o saradnji sa našim današnjim domaćinom, Fakultetom organizacionih nauka, jedan je od koraka ka ostvarenju ovog cilja“, rekao je Željko Vujinović, direktor Microsofta u Srbiji.

Prisutnima se obratio i Dragan Tomić, direktor Razvojnog centra Microsofta u Srbiji koji je podelio viziju razvoja Srbije u budućnosti.

Unapređenje svih oblasti obrazovanja, a naročito unapređenje IT obrazovanja na svim nivoima, jedini su sigurni put budućnosti Srbije“, naglasio je Tomić i objasnio da se sve tehnologije konstatno menjaju i unapređuju, a da obrazovanjem stečeni način mišljenja, znanje i vrednosti imaju najtrajniji uticaj.

Ovogodišnja EDU Sinergija održava se sa ciljem da svojim sadržajima i na istom mestu okupi najrelevantnije predstavnike institucija i organizacija u oblasti obrazovanja iz Srbije i regiona – uz posebnu zahvalnost nastavnicima kao ključnim nosiocima procesa digitalne transformacije obrazovanja u Srbiji. Ovo je segment namenski povećen ovoj oblasti u okviru trodnevne konferencije Sinergija 17, koja je juče otvorena u Beogradu.