Home Mladi su zakon! Počeo “Mladi su zakon” projekat “Rok kamp za devojčice”

Počeo “Mladi su zakon” projekat “Rok kamp za devojčice”

143
0

Trideset devojčica iz svih delova zemlje se u ponedeljak, 21. avgusta, okupilo i krenulo put Avale na prvi Rok kamp za devojčice u ovom delu Evrope, koji je podržan kroz “Mladi su zakon” program Ministarstva omladine i sporta, preko Resurs centra Centar za građansko delovanje. Među njima su buduće bubnjarke, gitaristkinje, klavijaturistkinje i bas gitaristkinje, koje će tokom nedelju dana učiti osnove sviranja jednog od ovih instrumenata, i avanturu završiti koncertom na otvorenoj bini odmarališta “Šuplja stena”. Za koncert će ih kroz radionice instrumenata intenzivno pripremati 8 mladih muzičarki sa domaće alternativne scene.

Svi koji žele da čuju šta su učesnice savladale tokom nedelju dana i prisustvuju prvom koncertu novih nada domaćeg rokenrola treba da potvrde svoj dolazak organizatorkama na femixinfo@gmail.com, SMS-om na 0603338160, ili putem Fejsbuk stranice Rok kamp za devojčice, i tako obezbede svoje mesto u organizovanom prevozu od centra Beograda do Avale. Organizovani autobus koji će prevoziti zainteresovane do “Šuplje stene” polazi u 12 časova sa Glavne železničke stanice u Beogradu.

Nakon uspešno organizovanih radionica bubnjeva za devojčice, za kojima je vladalo veliko interesovanje u više gradova, tim programa za afirmaciju ženskog stvaralaštva Femix pokrenuo je prvi Rok kamp za devojčice u regionu, po uzoru na Girls Rock kampove koji se organizuju širom sveta  skoro dve decenije. Ovim projektom FEMIX želi da podrži i ohrabri devojčice da se aktivnije, sa više sampouzdanja bave muzikom i sviranjem instrumenata koji se ne smatraju tipično ženskim i da im omogući prostor da istaknu svoje talente i svoj potencijal.