Home Mladi su zakon! Prvi “Rok kamp za devojčice” počinje sledeće nedelje na Avali

Prvi “Rok kamp za devojčice” počinje sledeće nedelje na Avali

90
0

Početkom sledeće nedelje 32 devojčice iz cele Srbije imaće priliku da oprobaju svoje muzičke veštine na prvom Rok kampu za devojčice u ovom delu Evrope. Kamp će biti održan od 21. do 27. avgusta u dečjem odmaralištu “Šuplja stena” na Avali, gde će devojčice uzrasta od 10 do 14 godina učiti osnove sviranja električne gitare, bas gitare, klavijatura ili bubnjeva. Vođene mentorskim timom koji sačinjava osam aktivnih rok muzičarki, pored upoznavanja sa instrumentima i osnovama sviranja, polaznice će učiti o komponovanju muzike, pisanju tekstova, i spremati se za svoj prvi nastup, završni koncert.

Na Rok kampu za devojčice radionice instrumenata vodiće mlade muzičarke i kantautorke sa domaće scene, koje su se priključile projektu sa velikom željom i entuzijazmom da podstaknu novu generaciju rokerki. Za bubnjeve su zadužene Selena Simić (25, Smederevo) i Tamara Tasić (26, Beograd), koje su tokom 2015. vodile radionice bubnjeva za devojčice u nekoliko gradova. Odsek za gitaru predvode Tijana Milivojević (22, Užice) i kantautorka Nađa Vračarić (20, Novi Sad), a radionicama bas gitare baviće se Anja Tvrtković (27, Beograd) sa Jelenom Mihić (26, Beograd). Marija Nikolić (34, Niš) i Isidora Dimić (33, Beograd) naći će se za klavijaturama.

Rok kamp za devojčice imaće svoju veliku završnicu 27. avgusta od 12.30h – koncert na otvorenoj bini “Šuplje stene”, kada će učesnice nastupiti pred publikom, u bendovima koje su tokom kampa oformile. Nakon koncerta je na redu druženje sa posetiocima i ponosnim porodicama, kada ćete moći da čestitate mladim muzičarkama na njihovom prvom rok koncertu! Da sačuvate svoje mesto u organizovanom prevozu od centra Beograda do Avale, javite se organizatorkama na femixinfo@gmail.com, SMS-om na broj telefona 060/333-8160, ili porukom na Facebooku ili Instagramu. Ulaz je besplatan, dozvoljen kućnim ljubimcima, a deca su više nego dobrodošla na koncert svojih vršnjakinja.

Rok kamp za devojčice organizuje tim programa za afirmaciju ženskog stvaralaštva Femix, koji ovim projektom želi da ohrabri devojčice da se aktvnije, sa više sampouzdanja bave muzikom I sviranjem instrumenata koji se ne smatraju „tipično ženskim”, da im omogući prostor da istaknu svoje sposobnosti i pruži odskočnu dasku za dalji nastavak karijere.

Rok kamp za devojčice se održava zahvaljujući podršci SkyMusic produkcije, Trag fondacije, programa Superste ERSTE banke, Ministarstva omladine i sporta kroz program “Mladi su zakon”, preko Resurs centra Centar za građansko delovanje. Partneri projekta su GO Vračar, Triglav osiguranje, Proto, Disciplina, Ekipa Clothing, kolači Anđeli, Fruvita, Universal Srbija i Rekonstrukcija Ženski fond. Medijski sponzori kampa su Noizz i Hej! časopis.