Home [njuz] Bangkok

Bangkok

42
0

odbojka.jpegOdbojkašice Srbije su se plasirale prvi put u istoriji u finale Univerzijade. U polufinalu plave su pobedile Tajland sa 3:0 po setovima 25:21, 25:22, 25:23. Protivnik u finalu našim igračicama biće selekcija Poljske. "Bila je ovo laka pobeda, što i rezultat govori. Odigrali smo kako je bilo potrebno i stigli do očekivane pobede.

Sigurno će mnogi pomisliti kako ćemo protiv Poljske, koja je savladala Kinu od koje smo izgubili 3:2 ?
Pratili smo igre i jednih i drugih. Kina je došla u Bangkok u izvanrednoj formi i tako odigrala prva dva meča. Kako je turnir odmicao igrale su sve slabije. S druge strane, i mi i Poljakinje smo iz meča u meč podizali nivo igre.

Verujem da će to biti pravo finale, kao i da ćemo se mi na kraju radovati", naglasio je Goran Nešić, prvi trener plavih studentkinja.
Finalni meč se igra u petak u 12 časova po našem vremenu.

Košarkaši blistaju u Bangkoku
Iako su, kao i odbojkašice, tek izborili polufinale na 24. letnjim univerzitetskim igrama u Bangkoku naši košarkaši najavljuju da će nastaviti zlatni niz uspeha naše košarke u 2007. godini. Učinili su to, iako bez kapitena Vitkovca, u dosadašnjem toku turnira, a posebno u četvrtfinalu protiv Turske, koju su prosto pregazili – 90:51 (21:19, 22:11, 22:12, 25:9).

Tako će naša univerzitetska ekipa u Bangkoku sutra imati dve šanse da osvoji najmanje dve srebrne medalje. Za to biće potrebno da odbojkašice savladaju Tajland, a košarkaši Japan, a i jedno i drugo je više nego ostvarljivo.
Utisak koji su ostavili igrom naši košarkaši bio je veoma snažan. – Ovaj turnir i posebno ovaj meč igrali smo za sebe i našeg bivšeg kapitena i najiskusnijeg igrača Čedu Vitkovca. Zbog toga rezultat ne odražava stvarni odnos snaga između Turaka i nas. Verujte ovo nije prava vrednost, oni su jači od ove igre i ovog rezultata, ali nismo im dozvolili da to danas pokažu, – rekao je Vukašin Aleksić.

I ovog puta u timu Srbije u kojem su svi igrali i upisali se u listu strelaca odskakao je, gotovo kao i u svim dosadašnjim pobedama Vladan Vukosavljević, enigma za tursku odbranu, pogotovo pod košem. Imao je sedam skokova i postigao 27 koševa.
Početak meča nije obećavao tako ubedljivu pobedu. „Plavi” su je započeli čvrstom odbranom i šutevima za tri poena, ali tri prva bili su promašaji i Turci su poveli sa 9:4, ali to nije dugo trajalo. Posle prvog izjednačenja (13:13) pobednik se mogao naslutiti iako turski košarkaši ni jednog trenutka nisu odustali od borbe.

– Izuzetno sam zadovoljan igrom i rezultatom, jer gledali smo utakmicu u kojoj su Turci pobedili Litvaniju i ozbiljno prišli našem susretu. Plasman u polufinale je fenomenalan uspeh ovog tima s obzirom na sve što mu se dešavalo.
Ostali smo bez Vitkovca i imamo velikih problema sa povredama tako da u ovom trenutku ne znamo koji ćemo sastav izvesti u polufinalu, – rekao je Kesar, odbivši da kaže koji su igrači povređeni („To je stvar tima”).

O Japanu sa kojim će se Srbija sresti sutra u polufinalu Aleksandar Kesar je rekao:
– Japan je iznenađenje ovog turnira samo za one koji ne prate svetsku košarku. To je dobra ekipa i mi ćemo morati da se, kao i dosad, maksimalno ozbiljno pripremimo za polufinalni meč i da ga maksimalno dobro odigramo…

Japanci su u četvrtfinalu savladali Koreju sa košem razlike, posle prave „borbe” zbog koje su japanski igrači posmatrali meč Srbija – Turska lečeći povređene noge i ruke ogromnim količinama leda.
U drugom polufinalu sastaće se Litvanija i Kanada.

Dvorana Japansko tajlandskog prijateljstva. Gledalaca: oko 1.000. Sudije: Zahara (Češka) i Katajose (Japan).
Srbija: Simonović 6, Borovnjak 6, Mijajlović 9, Duvnjak 5, Ivanović 4, Milošević 3, Aleksić 7, Rakić 11, Vukosavljević 27, Paunić 4, Mičić 8.
Turska: Jazgan 1, Seving, Guer 10, Kaja 5, Topaloglu 20, Čoskun 6, Getin 4, Kavakoglu, Esmera 1, Šahin, Tunča, Senturk.

Spremali se za Amerikance

I naši košarkaši bili su uvereni da će u četvrtfinalu igrati sa Amerikancima, međutim…
– Celu noć smo pripremali meč sa Amerikancima. I trening smo odradili kao da nas oni očekuju. Međutim igrali smo protiv Turske, jer su u ovom slučaju poštovana pravila FISU, a ne pravila FIBA kako je postupljeno u „slučaju Vitkovac”, zbog čega on nije igrao na turniru, – rekao je trener Kesar.

Teška povreda Korolije kumovala porazu vaterpolista

Pomalo neočekivano vaterpolisti Srbije nisu uspeli da se plasiraju u polufinale „Univerzijade” i izbore pravo da se bore za odbranu „zlata” iz Izmira 2005.
Poznato je da trener Dejan Stanojević nije mogao da računa na sve igrače koje je želeo, a u četvrtfinalnom susretu povredio se jedan od najiskusnijih igrača Miloš Korolija.

– U prvom minutu Korolija je slomio šaku na dva mesta i odmah je prebačen u bolnicu. To je bio šok za igrače, koji posle toga nismo mogli da se koncentrišu na utakmicu. Zbog toga smo i primili dva gola u poslednja četiri minuta. S obzirom na sve što nas je pratilo i ovo je čudo.
Španci su pobedili sa 9:8, a Srbija će igrati za plasman od 5. do 8. mesta.

„Plavi” u Bangkoku

Vaterpolo, četvrtfinale: Srbija – Španija 8:9 (3:1, 0:2, 1:1, 4:5).

Košarka, četvrtfinale, muškarci: Srbija – Turska 90:51 (21:19, 22:11, 22:12, 35:9), Litvanija – Rusija 79:70, Kanada – Nemačka 68:63, Japan – Koreja 72:71; od 9. do 12. mesta,
žene: Srbija – Mozambik 77:57 (14:15, 23:16, 24:9. 16:17).

Odbojka, od 9. do 16. mesta, muškarci: Srbija -R. Koreja 3:1 (25:23, 17:25, 25:16, 25:21).

Džudo, 52 kg, šesnaestina finala: Tatjana Trivić – Džonston (V. Britanija) 0:2.

Stoni tenis, muškarci, 3. kolo: Boris Vukelić – Gardoš (Austrija) 0:4 (-4, -10, -9, -5).

Skokovi u vodu, daska 1 m: 18. Milica Stjepanović 223,55, 20. Marija Ivezić 219,9.