Home [akcija] Projekcija filma “Sigembr” u okviru projekta Balkan bez mržnje

Projekcija filma “Sigembr” u okviru projekta Balkan bez mržnje

51
0

PozivnicaŠta reči ksenofobija, netolerancija ili diskriminacija predstavljaju, ako ne samo drugačiji način da izgovorimo reč – mržnja? Ali, šta je zapravo mržnja? Da li je to posledica neznanja, straha ili usvojenih predrasuda i da li postoje situacije u kojima je opravdano mrzeti?

 

Da li ćemo konačno naći odgovore na neka od ovih i drugih večnih pitanja, otkrijte na promociji filma “SIGEMBR”, koja će biti održana 16. novembra u 17h u Alternativnom centru za devojke u Kruševcu, čime će biti obeležen Međunarodni dan tolerancije. Događaj organizuje udruženje IdejNet klub uz podršku ACZD-a.

Ovaj amaterski fiilm nastao je kao produkt međusobne saradnje omladinskih organizacija iz sedam zemalja (među kojima je i kruševački IdejNet klub), u okviru projekta “Balkan Without Hate” na susretu održanom u Crnoj Gori. Ova raznolikost učesnika upravo, pomenuti film čini podobnim da pokrene priču o ovim važnim pitanjima, koja se provlače kroz (ne samo) naše društvo, već jako dugo.

Nakon projekcije očekuje nas radionica u vidu diskusije u kojoj možete uzeti aktivno učeše.

Ukoliko su vas ove informacije zaintrigirale do adrese na kojoj će biti održana projekcija možete doći slanjem upita u inbox na Facebook stranici udruženja Idejnet klub ili na mejl idejnetklub@gmail.com.

Dodatne informacije možete pronaći na zvaničnom eventu.