Home [konkursi] Otvoren je konkurs za “Future Agro Challenge Serbia 2016”

Otvoren je konkurs za “Future Agro Challenge Serbia 2016”

65
0

Serbia Start Up raspisuje konkurs za prijave za Future Agro Challenge (FAC), globalno takmičenje koje otkriva inovacije i startape u oblasti ishrane i agro biznisa iz svih krajeva sveta.

FAC je događaj koji pomaže preduzetnicima da razviju poslovanje i osvoje nova tržišta. Globalno finale FAC je istaknuti događaj u okviru Global Entrepreneurship Congress (GEC), najvećeg preduzetničkog događaja na svetu. GEC okuplja učesnike iz preko 160 zemalja sveta, inovatore, preduzetnike i mentore, a održaće se u Johanesburgu, Južna Afrika, u martu 2017. godine.

 

Za globalno finale mogu se kandidovati nacionalni pobednici zemalja iz celog sveta.

Nacionalno finale Srbije će se održati 18-19. novembra 2016. godine u Novom Sadu.

Rok za prijavu je 14. novembar 2016. godine.

Prijava mora biti popunjena na engleskom jeziku i šalje se on-line: *PRIJAVA ZA FAC 2016
*Biznis model kanvas treba da pripremite za podizanje u aplikaciji: PREUZMI KANVAS

Kategorije takmičenja su: agro tehnologije, agrokultura, proizvodnja i procesi, ishrana i zdravlje, biotehnologije, bio goriva, održive prakse, robotika i precizna mehanika, agro logistika, prihodi farme, edukacija, agro turizam, bezbednost i zdravlje i ambalaža.

Na takmičenje mogu da se prijave pojedinci, timovi, startapi, preduzetnici ili komapnije koji imaju nova rešenja, proizvode ili procese.

Poljoprivreda je tradicionalno vodeća industrija u Republici Srbiji. Oko 70% ukupne teritorije Srbije (5M ha) čine poljoprivredna zemljišta od čega je 4.2M ha obradivih površina, dok je 30% zemljišta pod šumama. Poljoprivredna i prehrambena industrija stvaraju više od 40% BDP Srbije.

Detaljna uputstva za takmičare možete pročitati ovde: VODIČ ZA TAKMIČARE

Sve informacije i novosti pratite preko web sajta organizatora Serbia Start Up  ili Facebook stranice.