Home [njuz] GG dijalozi

GG dijalozi

30
0
tehnologija i sloboda izražavanjaOvog puta, predstaviće nam se Petar Kalezić i Bojan Perkov iz Share Fondacije, i u razgovoru sa publikom će nam otkriti kako korišćenje informacionih tehnologija postaje sve veći deo naše svakodnevice, i kako je neophodno razmotriti različite probleme i izazove koji nastaju na intersekciji društva i tehnologije.
Takođe, govoriće se i o značaju ljudskih prava i sloboda u digitalnom okruženju, pre svega o slobodi izražavanja, pravu na privatnost i zaštitu podataka o ličnosti, otvorenom pristupu znanju i transparentnosti organa vlasti.

Sam događaj biće upotpunjen matineom koji će biti održan nakon samog dijaloga.
_________________________________________

SHARE Fondacija je neprofitna organizacija osnovana 2012. godine sa ciljem da se bori za zaštitu digitalnih prava u okviru polja privatnosti, slobode govora, transparentnosti i efikasnosti vlasti, elektronskog nadzora i ljudskih prava.
Ona je posvećena zaštiti prava građana interneta i afirmisanju i razmeni pozitivnih vrednosti otvorenosti, decentralizacije, slobodnog pristupa informacijama, tehnologije i znanja.
SHARE Fondacija veruje da će Internet i digitalni mediji imati ključnu ulogu u postizanju demokratskih promena u društvu, kao sredstvo za poboljšanje vladine odgovornosti i transparentnosti, i socio-ekonomskog osnaživanja građana.

SHARE Defense je deo SHARE Fondacije koji funkcioniše kao think tank jedinica, sa timom sačinjenim od pravnika, analitičara politika i praksi, novinara i tehničara posvećenih zaštiti digitalnih prava. SHARE Defense sprovodi pravna istraživanja, pruža besplatnu pravnu pomoć i aktivno učestvuje u procesima donošenja odluka državnih organa.
Kao dugoročni cilj, vizija SHARE Defense-a je da postane ekspertna čuvar-organizacija, sposobna da kritički prati aktivnosti vlade, industrije i ostalih organizacija u oblasti advokature i da obavesti javnost kada detektuje akcije koje nisu u skladu sa javnim interesom.
_________________________________________

GG dijalozi predstavljaju ciklus predavanja i razgovora iz oblasti kulture i umetnosti sa ciljem edukacije, podizanja svesti o značaju neformalnog obrazovanja, deljenja iskustva i znanja kao i razvijanje kritičkog mišljenja među mladima. Predavanja i razgovore vode stručnjaci iz zemlje i inostranstva, jedamput mesečno.

Ovaj događaj organizuje Gradska Gerila u saradnji sa udruženjem Domom kulture Studenstki grad i podrškom Goethe-Instituta u Beogradu.