Home [treninzi] POZIV ZA UČESNIKE: omladinska razmena u Belgiji “Eldorado” od 22. 08. do...

POZIV ZA UČESNIKE: omladinska razmena u Belgiji “Eldorado” od 22. 08. do 3. 09. 2016

54
0
mravecPozivamo vas da se prijavite na omladinsku razmenu / volonterski kamp “Eldorado” na koji kao partneri belgijske organizacije Compagnon Batisseurs Belgique možemo da pošaljemo 4 učesnika/učesnice. Omladinska razmena će se održati u mestu Marche-en-Famenne od 22. 08. do 3. 09. 2016.(22. dolazni, 3. odlazni dan).
 
Ova razmena/kamp namenjena je mladima starosti od 16 do 25 godina. Pored grupe od 4 učesnika iz Srbije, na razmeni učestvovaće i učesnici iz Nemačke, Turske i Grčke. Svaka grupa će imati svog koordinatora. 
 
U periodu od dve nedelje, 26 učesnika će se družiti sa vršnjacima koji u Belgiji trenutno traže azil, pa će se zajedno sa njima baviti temom migracija i azila, i to kroz umetničke radionice, najpre fotografiju, pisanje, slikanje, glumu.  
Biti “imigrant” ili “izbeglica” znači, između ostalog, neko vreme biti u pokretu. To znači susretati se sa brojnim izazovima i upoznati mnogo različitih ljudi: druge imigrante, lokalne zajednice, državne predstavnike, organizacije civilnog društva i druge. 
Uz pomoć profesionalnih umetnika učesnici će koristiti tehnike koje se inače koriste pri pisanju dnevnika putovanja, kako bi razmišljali o tome šta znači “migracija”, “izbeglištvo” i kako svi možemo da pomognemo ljudima koji su došli iz neke druge zemlje da se osećaju “kao kod kuće” u zemlji u kojoj su se nastanili.
 
Detaljnije informacije o razmeni biće poslate izabranim učesnicima, mesec dana pre razmene. Do tada će se raditi na pripremi i planiranju puta.
 
 
Poziv je otvoren za sve zainteresovane do utorka, 21. juna u 10 sati uveče. Do prijave se dolazi klikom OVDE​.
 
Najkasnije 23. juna ćemo obavestiti sve zainteresovane o rezultatu selekcije. 
 
 
Ova razmena, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, hrane i samog programa, dok učesnici plaćaju kartu za koju imaju prava na povraćaj u iznosu do 275 evra. (Molimo vas da ne kupujete karte dok ne dobijete konačnu potvrdu da ste izabrani za učešće na razmeni).
 
Za učešće osoba koje su maloletne, kao što je ovde slučaj, neophodno je da roditelji ili staratelji budu uključeni tako što će potpisati prijavni formular a za prelazak granice neophodno je priložiti Formular za saglasnost roditelja/staratelja za samostalno putovanje u inostranstvo koji se overava u Opštini. (Ovaj formular ćete dobiti od nas samo ukoliko budete selektovani). 
 
 
Za učešće u ovom programu preko Mladih Istraživača potrebno je uplatiti i participaciju od 5.200 dinara (ako ove godine prvi put idete na razmenu, trening ili volonterski kamp u inostranstvu), tj. 2.600 dinara (ako ste ove godine već bili na jednom od navedenih programa). Ukoliko odustanete od učešća posle uplaćene participacije, ona vam neće biti vraćena.
 
 
Uzmite u obzir da sami plaćate kartu, i da će vam novac biti vraćen kada, po povratku u Srbiju, pošaljete / donesete originale karata nama, a mi ih pošaljemo organizatorima u Nemačkoj. To može potrajati i nekoliko meseci, najčešće od 2 do 4.
 
 
Pročitajte pažljivo opšte uslove prijavljivanja koji su sastavni deo ove prijave i nalaze se u prilogu ovog mejla. Ako budete selektovani, biće potrebno da te uslove i potpišete. Ako ste iz Beograda, u našoj kancelariji, ako ne, onda ćete nam poslati poštom.
 
Za dodatne informacije o razmeni – “Eldorado” možete na se obratiti u Mladim istraživačima Srbije telefonom na 011/3116663 ili mejlom na lena.micic@mis.org.rs