Home [treninzi] Kako da napraviš kompletnu JavaScript aplikaciju

Kako da napraviš kompletnu JavaScript aplikaciju

38
0

LOGO.KnowledgeLabJavaScript Saturdays je serija besplatnih radionica koju je pokrenuo Humanity kao deo svog projekta Knowledge Lab u saradnji sa organizacijom Spacevent. Ovo je prvi u nizu programa koji će se naći u okviru Knowledge Lab-a, koji je nastao sa idejom prenošenja i razmene znanje u različitim segmentima IT-a. 

 

Ove radionice su namenjene onima koji već imaju iskustva sa drugim programskim jezicima, a sada žele da nauče JavaScript, kao i onima koji su upoznati sa osnovama ovog programskog jezika i žele da unaprede svoje znanje.

Kroz ovaj program učesnici će se uz menotrsku podršku upoznati sa JavaScript jezikom i njegovom praktičnom primenom.

Program je koncipiran tako da se svake subote (počev od 19. Marta, pa do 2. aprila) prođu svi neophodni koraci za kompletnu izradu aplikacije praćenu testovima i dokumentacijom.

Prvi vikend (19.mart) biće posvećen planiranju izrade aplikacije, upoznavanju sa alatima kao i postavci rešenja. Drugi vikend (26. mart) namenjen je za izradu SPA (Single Page Application) rešenja u Test Driven Development maniru, kao i izradi dokumentacije. 

U trećoj i poslednjoj suboti u ciklusu (2.april), fokus

e biti na testiranju rešenja, pripremi koda za produkcijsku upotrebu kao i integraciji alata za praćenje grešaka u izvršavanju. 

Tokom kursa napraviće se i osvrt na neka od CI rešenja koja se mogu koristiti pri izradi JavaScript aplikacija, kao i na CDN i njegov značaj za isporuku sadržaja u produkcijskim okruženjima. 

Na ovaj način, tokom tri vikenda, polaznici uče čitav proces stvaranja klijentske aplikacije u JavaScript jeziku i prave projekat koji je spreman za produkcijsku primenu. Pored ovoga korisnici

e biti upoznati i sa alatima za praćenje rada aplikacija u izvršnim okruženjima.

Tokom tri subote zaposleni u Humanity-u će se potruditi da svoja znanja i iskustva prenesu polaznicima. U sastavu mentorskog tima nalaze se:

Jelena Nikolić, Front-End Developer

Ivan Nikitović, Senior Developer

Vladimir Vujošević, Senior Front-End Developer

Aleksandar Mićović, Product Owner

Nikola Pavlović, Front-End Developer

Ako ti sve ovo zvuči zanimljivo i izazovno, prijavi se za učešće do 11. marta popunjavanjem formulara koji se nalazi ovde http://bit.ly/1QjOaKO

JS Saturdays će se dešavati 19, 26. marta i 2. aprila u prostorijama Humanity-a u Kneginje Zorke 25-27.

Za sva pitanja možete pisati na knowledgelab@humanity.com, a aktivnosti vezane za radionicu pratiti na https://www.facebook.com/shiftplanningsrbija/?fref=ts ili https://www.facebook.com/spacevent