Home [akcija] Studenti FON-a pobednici nacionalnog takmičenja u upravljanju projektima

Studenti FON-a pobednici nacionalnog takmičenja u upravljanju projektima

56
0

12798974 10208342706508308 9136909416933822172 nStudenti Fakulteta organizacionih nauka, Marija Vesić, Milica Vasić, Anja Gugoski i Luka Krstev, osvojili su prvo mesto na nacionalnom takmičenju u upravljanju projektima Project Management Championship Serbia 2016, koje je organizovala Svetska organizacija za upravljanje projektima IPMA.

Finale nacionalnog takmičenja u upravljanju projektima je održano 28. februara 2016. godine, u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka.
Finalu je prethodila kvalifikaciona runda, koja je održana 21. februara, a za koju je prijavljeno 15 timova, od kojih je 6 najuspešnijih imalo priliku da se bori u finalu. Takmičari su u kvalifikacionoj rundi rešavali test sa 100 pitanja za 100 minuta, sa pitanjima iz oblasti projektnog menadžmenta.

U finalu je učestvovalo ukupno 6 timova sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, Univerziteta Džon Nezbit, kao i sa Fakulteta organizacionih nauka. Drugo mesto je pripalo studentima Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Nikoli Cvetkoviću, Tei Tomović, Vukašinu Jankoviću i Aleksandri Grković, dok su treće mesto zauzeli Milica Čolaković, Jovana Mrvić, Ljubo Luković i Mihailo Erac, sa Fakulteta organizacionih nauka. Studenti su rešavali realan poslovni problem, koji su predavali u formi projektnog plana, a koji je zadao ovogodišnji partner i sponzor takmičenja- kompanija Bambi.

Stručni žiri, u čijem sastavu su bili Silvana Đurčević, direktor za ljudske resurse kompanije Bambi, Dragan Živanović, direktor proizvodnje kompanije Bambi, Radoslav Raković iz kompanije Energoprojekt Entel, Ninoslav Stojsavljević iz kompanije Coca Cola Hellenic i Vladimir Obradović, član IPMA odbora za edukaciju i trening, odlučivali su o tome ko će biti srpski predstavnik na svetskom takmičenju.

Pobednici ovogodišnjeg takmičenja će predstavljati Srbiju na Svetskom takmičenju za upravljanje projektima u Rigi, Letoniji. Takođe, pobedničkom timu biće omogućene pripreme za takmičenje, kao i prilika da učestvuju na najvećem događaju iz oblasti projektnog menadžmenta u Baltiku- Baltic PM Days 2016, koji će se održati u Narodnoj biblioteci Letonije.

Zahvaljujemo se kompaniji Bambi, koja je podržala takmičenje, stručnom žiriju, takmičarima, medijima i svima onima koji su učini ovogodišnje takmičenje uspešnim, a pobedničkom timu sreću na svetskom takmičenju!