Home [akcija] Safety Code Hackathon

Safety Code Hackathon

45
0

Mladi programeri, da li ste spremni za novi izazov? Predstavljamo vam savršenu priliku da pokažete svoje veštine! Krovna organizacija mladih u saradnji sa Udruženjem studenata informatike FONIS organizuje Safety Code Hackathon, novi hakaton finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta. Učesnici će imati priliku da kroz ovo korisno i nezaboravno iskustvo primene svoje programerske veštine na realan problem bezbednosti mladih. Timovi će imati 24 časa da kreiraju aplikaciju koja će pomoći pri rešavanju problema vanrednih situacija, ekološke bezbednosti, bezbednosti u saobraćaju, bezbednosti na internetu ili neke druge oblasti koja ima veliki bezbedonosni značaj.

 

Hakaton će se održati 4. i 5. marta 2016. godine u prostorijama Biznis inkubatora Gnezdo, a prijave su otvorene do 25. februara na sajtu http://safetycode.fonis.rs. Svi prijavljeni timovi će do 29. februara biti obavešteni o rezultatima prijava. Takmičari su dužni da donesu svoju opremu, a biće im dostupni dodatni monitori i prostor za rad. Hrana i piće u toku događaja će biti obezbeđeni.

Sva pravila takmičenja, kao i tema, detaljni zahtevi i smernice za rešavanje problema, učesnicima će biti objašnjeni pred sam početak događaja. Učesnicima će na raspolaganju biti mentori koji im mogu pomoći u formulisanju ideja i razvijanju same aplikacije. Stručni žiri će ocenjivati završne prezentacije timova i odabrati tri tima koja će se plasirati u finale. Najbolja tri tima će imati mesec dana da detaljnije razviju svoju ideju, na osnovu sugestija mentora i žirija, nakon čega će najbolja aplikacija biti dostupna na Internetu.

Proširite granice svoje sigurne zone! Neka baš vaša aplikacija bude najbolje rešenje koje će rešiti problem bezbednosti mladih širom Srbije! Prijavite se!