Home Bioskop NORBIT – Bioskop ”Palež” od 9. do 12. avgusta u 21.00.

NORBIT – Bioskop ”Palež” od 9. do 12. avgusta u 21.00.

226
0

norbitNorbit (Eddie Murphy) je siroče kojeg odgaja Mr. Wong (Eddie Murphy) u sirotištu koje je ujedno i kineski restoran (ne glumi ga Eddie Murphy).

 Norbit je sramežljiv i povučen, a zaljubljen je u Kate koja živi s njime u sirotištu.No, Kate posvajaju, a Norbit završi s Rasputiom, pretilom 10-godišnjakinjom koja ga štiti od školskih nasilnika i koja za to traži `romantičnu odanost`. Njih se dvoje na posljetku i vjenčaju, no brak im se temelji na inerciji, strahu i konformizmu.

Sve se to promijeni nekoliko godina kasnije kada se već odrasla Kate (Thandie Newton) vraća kako bi kupila sirotište. U Norbitu se bude uspavali osjećaji i odlučuje da mora okončati brak s Rasputiom (Eddie Murphy) te spriječiti Kate da se vjenča za pokvarenog i lažljivog Deiona (Cuba Gooding Jr.).

`Norbit` se u američkim kinima pojavio baš u vrijeme nominacija za Oscara. I dok su se producenti vjerojatno željeli okoristiti činjenicom da je Murphy bio jedan od glavnih kandidata za prestižni kipić (`Komadi iz snova`), neki misle da su Murphyju time napravili medvjeđu uslugu. Oscara je na kraju dobio Alan Arkin (`Mala miss Amerike`), a `Norbit` – loše kritike.

Sam Adams iz `L.A. Timesa` kaže da bi Eddie Murphy trebao dobiti priznanje neke od humanitarnih organizacija jer je igrajući čak tri lika, troje glumaca spasio od `mrlje` u životopisu. Mark Dujsik kaže da je `Norbit` toliko loš da je `redefinirao njegovu definiciju pakla`, a nakon što je ustvrdio kako su se nakon `Luckastog profesora` u maske od lateksa dali maskirati i Martin Lawrence (`Kuća debele mame`) i Tyler Perry (`Dnevnik lude crnkinje`), Matt Brunson je zavapio: `Dosta više!`.

No, Sean Burns iz `Philadelphia Weeklyja` pita se zašto svi toliko napadaju `Norbita` kada znaju o čemu se radi, a Tim Cogshell iz `Boxoffice Magazinea` rekao je da je riječ o tipičnom murphyjevskom filmu koji je `većim dijelom skoro pa smiješan, a tu i tamo jako smiješan`.

{YouTubeVideo id=MmSZJ17ppEQ}

 

http://www.meetnorbit.com/

http://www.imdb.com/title/tt0477051/