Home [akcija] Monodrama po romanu „Zapisi iz podzemlja“ na sceni DADOV-a

Monodrama po romanu „Zapisi iz podzemlja“ na sceni DADOV-a

74
0

3Večeras od 20 časova na sceni pozorišta DADOV glumac Stevan Šerbedžija izvešće svoju monodramu Suvišan čovek, urađenoj po romanu Dostojevskog Zapisi iz podzemlja.

Monodrama govori o čoveku koji vrši psihološku analizu sebe i društva u kojem živi, kao i o rasklimanoj čovekovoj volji i nagonom za opstajanjem kataklizmičnom periodu, vremenu laži i otuđenja.

 

„Monodrama Suvišan čovek je otvoreno, produbljeno, direktno tumačenje i postavljanje osnovnih i suštinskih pitanja današnjem čoveku koji je paralizovan svojim svakodnevnim (ne)delima. Monodrama govori o ljudskom koristoljublju, lenjosti, nasladi, čovekovoj otupelosti i zavisnosti od svojih ideala, inatu kao izbavljenju, dupelizanju kao jedinoj opciji spasenja. Suvišan je čovek koji se buni, koji se bori za istinu i pravdu. Suvišan je jer hoće da suštinski podstakne na promenu, a ne dozvoljava da ljudi ostanu da sede u svojim žabokrečinama skrštenih ruku…“ – rekao je Šerbedžija.

Stevan Šerbedžija završio je Akademiju dramskih umjetnosti  u Banja Luci, smer gluma. A svoje prve glumačke korake napravio je upravo u pozorištu DADOV.