Home [akcija] SAJAM AKTIVIZMA

SAJAM AKTIVIZMA

76
0

U OKVIRU PROJEKTA „VREME JE ZA AKTIVIZAM”
Pozivamo Vas da u petak, 4. decembra u 12 časova, posetite Sajam aktivizma koji će se održati u V beogradskoj gimnaziji, ul. Ilije Garašanina 24, Beograd.

Sajam aktivizma ima za cilj da se mladi informišu o načinima uključivanja u društvene tokove i mogućnostima omladinskog aktivizma i deo je projekta „Vreme je za aktivizam“ koji drugu godinu zaredom realizuje Udruženje građana BUM uz podršku Evropske omladinske fondacije Saveta Evrope, a ove godine u saradnji sa V beogradskom gimnazijom.
Ovom prilikom, svoj rad i programe predstaviće više od 10 organizacija koje rade sa mladima, a posetioci će imati prilike da glasaju za najbolji predlog akcije koja podstiče mlade na aktivizam čiji su autori srednjoškolci i srednjoškolke koji su učestvovali na treningu i, pored nagrada, dobiće pomoć organizatora sajma u realizaciji svoje ideje.

„Vreme je za aktivizam“ je ove ove godine uključio je učenike i učenice srednjih škola iz Beograda koji su kroz prizmu aktivizma učili o rodnoj ravnopravnosti. Mladi su kroz projekat informisani o dobrim primerima omladinskog aktivizma i o važnosti učešća mladih u ostvarivanju rodne ravnopravnosti, neki od njih prisustvovali su treningu za aktiviste i aktivistkinje nakon čega su održali promocije u svojim školama. U projektu su učetvovali mladi iz V beogradske gimnazije, Tehničke škole iz Obrenovca, IX beogradske gimnazije, Turističke škole i gimnazije Sveti Sava.
Više informacija možete pronaći na www.bum.org.rs ili nas kontaktirajte:
Danijela Maljević,
Telefoni: 069 4624224
E-pošta: bum@bum.org.rs