Home [njuz] „Petrijin venac“ kao monodrama na sceni Omladinskog pozorišta DADOV

„Petrijin venac“ kao monodrama na sceni Omladinskog pozorišta DADOV

67
0

Anita Stojadinovic kao PetrijaMonodrama „Bog da prosti“ Anite Stojadinović urađena po motivima romana Dragoslava Mihailovića „Petrijin venac“ posle izvođenja na festivalima u Makedoniji i Bosni i Hercegovini, prvi put za beogradsku publiku biće izvedena večeras od 20 časova u Omladinskom pozorištu DADOV.

 

„Bog da prosti“ predstavlja master rad mlade beogradske glumice Anite Stojadinović. Beogradska publika Anitu je imala prilike da vidi u predstavi „Kad su cvetale tikve“ Beogradskog dramskog pozorišta. S toga i nije čudno što je upravo roman Dragoslava Mihajlovića „Petrijin venac“ poslužio kao tekstualni predložak za master rad ove mlade glumice. Posle uspešni

„Susret sa Dragoslavom je bio nestvaran. On mi je odao najvece priznanje rekavši da sam ja baš neka prava Petrija i nadovezao se sledecim recima: Mi smo uzivali, a neki su i plakali.“- o svom susretu sa velikim piscem rekla je Anita.

Monodrama Bog da prosti izvedena za kratak period na čak dva, na festivalu “Skomrahi” u Skoplju i “Danima malih stvari” na Trebinju.

„Ovo nije prva monodrama koja se našla na sceni pozorišta DADOV. Početkom ovog meseca na sceni DADOV-a izvedena je Gogoljeva monodrama Dnevnik jednog ludaka u izvođenju odličnog mladog glumca Dušana Matejića. Pokušavamo da istrajemo u svojoj misiji, a to je promocija mladih taletovanih umetnika. Tako će već 26. novembra nastupiti glumac Stevan Šerbedžija koji će izvesti monodramu Suvišan čovek rađenu po romanu Dostojevskog Zapisi iz podzemlja.“- rekao je Vladan Đurković, umetnički direktor pozorišta.