Home [ volontiranje ] Кonkurs – naj volonter za prirodu

Кonkurs – naj volonter za prirodu

113
0

Prepoznajući i vrednujući izuzetna angažovanja pojedinaca koji volonterski sprovode aktivnosti na zaštiti prirode,
a motivisani dugogodišniim radom sa volonterima, kao i radom na zaštiti i očuvanju biodiverziteta i zaštićenih područja,
Mladi istraživači Srbije otvaraju ovogodišnji konkurs za „Naj volontera za prirodu“.

 

Godišnja nagrada za volontere u zaštiti prirode ima za cilj da promoviše značaj uključivanja volontera u aktivnosti zaštite prirode, da podstakne inicijative pojedinaca i organizovanih grupa,
kao i da pokaže vrednosti volonterskog rada, saradnje i uključivanja građana u procese donošenja odluka vezanih za zaštitu prirode.
Iako zvanično nije dovoljno vrednovano i priznato, volontersko angažovanje pojedinaca na zaštiti prirode u Srbiji je tradicionalno i veoma rasprostranjeno.

Nagrada „Naj volonter za prirodu“ je samo jedan od načina kako Mladi istraživači Srbije, u saradnji sa brojnim organizacijama i institucijama, stvaraju povoljnije uslove za volontiranje i omogućavaju bolju zaštitu prirode.

Odluku o dobitniku nagrade „Naj volonter za prirodu u 2015. godini“ će doneti komisija sastavljena od stručnjaka iz institucija i organizacija civilnog društva. Imena članova komisije će biti objavljena nakon donošenja odluke.

Prijave za „Naj volontera za prirodu“ možete slati do 10. novembra 2015. godine.

Prijavu mozete popuniti na https://istrazivaci.wufoo.eu/forms/naj-volonter-za-prirodu/