Home [konkursi] Konkurs za studente „Don’t hate! Debate! – Oživljavanje kulture debatovanja...

Konkurs za studente „Don’t hate! Debate! – Oživljavanje kulture debatovanja na Kosovu“

60
0

Otvorena komunikacija i NVO Aktiv pozivaju sve zainteresovane studente da se prijave na učešće u projektu „Don’t hate! Debate! – Oživljavanje kulture debatovanja na Kosovu“, finansiran od strane Balkanskog fonda za demokratiju i podržan od strane Demokratije za razvoj (D4D) iz Prištine. Rok za prijave je 15. septembar.

 

Ideja projekta je da okupi 24 studenta sa univerziteta iz Beograda, Mitrovice i Prištine (po osam studenata iz svakog grada) koji će biti u prilici da u periodu od šest meseci poboljšaju svoje veštine debatovanja.

Prva aktivnost projekta je trodnevni trening na Kopaoniku, koji će se održati u oktobru. Studenti koji budu prošli proces selekcije će biti detaljnije obavešteni o programu i vremenu održavanja treninga. Interaktivne treninge će održati stručnjak za debatovanje koji će pripremiti odabrane studente za učešće u drugim aktivnostima projekta i dati im konkretne savete kako da teoriju primene u praksi.

Druga aktivnost sastojaće se iz četiri debata koje će se održati u Mitrovici. Tačnije, studenti koji će prisustvovati treningu na Kopaoniku će pomoći osoblju Aktiva prilikom organizovanja 4 panel diskusija u okviru Mitrovica Socal Club-a. Po dva studenta iz svakog grada će pomoći na organizovanju po jedne od panel diskusija.

Najzad, poslednja aktinost će obuhvatiti organizovanje tri debate, po jedne u svakom od tri grada, i koje će uključiti sve učesnike. Ovim će se zaokružiti čitav projekat i na tim finalnim debatama, studenti će biti u prilici da primene sve što su saznali na treningu i pripremnim debatama.

USLOVI:

Ovim otvorenim pozivom otpočinje proces odabira 24 studenta iz Beograda, Mitrovice i Prištine (po 8 iz svakog grada). Prethodno iskustvo u debatovanju nije neophodno, ali se i studenti sa iskustvom pozivaju da utvrde svoje znanje i veštine u debatovanju. Dobro poznavanje engleskog jezika je preduslov za učestvovanje.

Pozivamo zainteresovane studente da pošalju svoj CV i kratko motivaciono pismo najkasnije do 15. septembra na e-mail adresu: milanovic@ok.org.rs. Rezultati će biti poznati najkasnije nedelju dana nakon isteka roka za prijavljivanje.

Molimo zainteresovane kandidate da pre nego što se prijave budu sigurni de će moći da prisustvuju svim aktivnostima, a koje će se održavati bar jednom mesečno, u period od septembra 2015. do januara 2016.

Svi troškove (prevoz, smeštaja i hrana) tokom svih aktivnosti će pokriti Aktiv i Balkanski fond za demokratiju.

Za dodatne informacije kontaktirajte Aleksandra Milanovića na: milanovic@ok.org.rs