Home [ volontiranje ] Volonterska akcija “Pomoć i podrška deci migrantima”

Volonterska akcija “Pomoć i podrška deci migrantima”

87
0

11Imajući u vidu aktuelnu situaciju velikog broja dece i porodica migranata koji su se zatekli u Republici Srbiji, kao i neophodnost koordinisanog delovanja u pružanju potrebne pomoći i podrške u toku njihovog boravka na teritoriji naše zemlje, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja organizuje Akciju Pomoć i podrška deci migrantima.

 

Akcija bi obuhvatila aktivnosti/radionice sa decom predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, koje bi bile realizovane dva puta u toku dana, odnosno u terminima od 9 do 12 časova i od 15 do 18 časova (pojedinačna aktivnost od 45 –  60 minuta).

Aktivnosti bi se obavljale u parku kod autobuske stanice Lasta, zatim u parku kod Ekonomskog fakulteta i na Miksalištu (Mikser house). Na ovom prostoru migranti se zadržavaju 2-3 dana i u proseku se tu nalazi na dnevnom nivou od 50 do 100 dece.

Ovo je prilika da se studenti u skladu sa svojim humanističkim opredeljenjima i stručnim kompetencijama, angažuju u cilju zaštite najboljeg interesa i podrške dečjoj dobrobiti, kao i da steknu dragoceno radno iskustvo u radu sa decom.

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata poziva studente završnih godina Učiteljskog, Filozofskog, Filološkog,  Medicinskog i Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju da se uključe u akciju volontiranja u radu sa decom migrantima.

Rok za prijavu je 04.09.2015. u 12h.  

Planirano je da se sa volonterskim aktivnostima otpočne u toku druge nedelje septembra.

CV i motivaciono pismo poslati na: prijava@razvojkarijere.bg.ac.rs