Home [akcija] Mladi za društvo bez predrasuda – konkurs za 18 vršnjačkih edukatora

Mladi za društvo bez predrasuda – konkurs za 18 vršnjačkih edukatora

73
0
Timočki omladinski centar – TOC u partnerstvu sa Kancelarijom za mlade Novi Pazar i Bečejskim udruženjem mladih-BUM Bečej raspisuje: 
KONKURS Za 18 vršnjačkih edukatora
Obuka za vršnjačke edukatore se realizuje kroz projekat „Mladi za društvo bez predrasuda“ koji TOC u partnerstvu sa KZM Novi Pazar i BUM-Bečej sprovodi uz finansijsku podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije. Projekat se sprovodi u okviru programa „Sprovođenje antidiskriminacionih politika u Republici Srbiji“. 
Mladi uzrasta 15 do 17 godina, iz tri grada Srbije  (Zaječara, Novi Pazar i Bečej) imaće priliku da prođu petodnevnu obuku za vršnjačke edukatore. Program ove obuke obuhvata radionice i predavanja na temu tolerancije,  poštovanja principa jednakosti, multikulturalnosti,  unapređenja i zaštite ljudskih prava, a u cilju smanjenja opšteg nivoa diskriminacije.
Trenerski tim koji će raditi sa mladima ima za cilj da prenese svoje znanje mladima, koji će nakon ovog treninga kroz vršnjačke edukacije u svojim školama razgovarati sa mladima na gore navedene teme i koji će biti promoteri pozitivnih vrednosti u društvu, a samim tim i stvarati sigurno okruženje koje prihvata i poštuje različitosti.
Ko može da se prijavi:
 
Na konkurs se mogu prijaviti svi mladi uzrasta od 15 do 17 godina iz Zaječara, Novog Pazara i Bečeja koji žele da postanu vršnjački edukatori. 
Ukoliko imate motivaciju, želju za novim znanjima, ukoliko ste komunikativni, kreativni i spremni na timski rad pozivamo vas da se prijavite.
Kako da se prijavite:
Prijavite se slanjem popunjenog prijavnog formulara do četvrtka 10. septembra 2015. godine na mejlove:
1. Za učesnike iz Zaječara na  office@toc.rs sa naznakom “Prijava za obuku- Mladi za društvo bez predrasuda“.
2. Za učesnike iz Novog Pazara na office@kzmnp.rs sa naznakom “Prijava za obuku- Mladi za društvo bez predrasuda“.
3. Za učesnike iz Bečeja na office@bum-becej.org sa naznakom “Prijava za obuku- Mladi za društvo bez predrasuda“.
Maloletni učesnici u obavezi su da popune saglasnost oba roditelja/staratelja za učešće na treningu.
Broj mesta je ograničen (6 po gradu), požurite sa prijavama.
Nakon obuke kroz ovaj projekat očekuje nas još promotivnih aktivnosti u toku kojih ćemo skrenuti pažnju pre svega mladima, ali i ostalim građanima o problemima diskriminacije, predrasuda, nepoštovanju ljudskih i manjinskih prava, govoru mržnje i dr.
 
Za sve dodatne informacije molimo Vas da kontaktirate kancelariju TOC-a na telefon 019 441 091 ili  e-mail office@toc.rs .