Home [njuz] POZIV ZA UČEŠĆE NA MAB NETWORK MEETINGU “Grassroots aktivizam – tips and...

POZIV ZA UČEŠĆE NA MAB NETWORK MEETINGU “Grassroots aktivizam – tips and tricks” – Beograd

58
0

Omladinska Fondacija Schüler Helfen Leben organizuje trodnevni sastanak na temu „Grassroots aktivizam – tips and tricks“ namijenjen predstavnicima omladinskih organizacija iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

 Ciljevi sastanka:

Povezivanje omladinskih organizacija iz BiH i Srbije;

Upoznavanje sa grassroots aktivizmom;

Priprema predstavnika omladinskih organizacija za nadolazeće pozive za dodjelu sredstava kroz MAB program Fondacije SHL.

 

 Kome je namijenjen sastanak:

Sastanak je namijenjen omladinskim organizacijama koje svojim projektima i aktivnostima doprinose razvoju lokalne zajednice. Prednost pri odabiru učesnika imaju organizacije koje dolaze iz manjih gradova i ruralnih sredina. Posebno se ohrabruju organizacije čije aplikacije su u javnim pozivima za dodjelu sredstava bile neuspješne.

 Opis sastanka:

Predstavnici organizacija će dobiti najvažnije informacije o procesu izrade projektnog prijedloga. Upoznati se sa grassroots aktivizmom i programom Movements Across Borders, Fondacije SHL. MAB network meeting ujedno predstavlja i pripremu za naredne pozive za dodjelu sredstava kroz Program. Učesnici će steći razumijevanje o procesu izrade projektnog prijedloga, te se međusobno upoznati.  

 

 Kako se prijaviti:

 Trodnevni sastanak održat će se od 03. do 05. jula 2015. godine u Beogradu.

Fondacija SHL snosi vaše putne troškove kao i troškove smještaja i hrane tokom sastanka.

 Ispred jedne organizacije maksimalno se može prijaviti jedna osoba. Prijavu za sastanak možete poslati popunjavanjem prijavnice, koju možete preuzeti OVDJE, te dostaviti najkasnije do 25.06.2015. godine. Prijave se dostavljaju na e-mail: mab@shl.ba.

Agendu MAB network meetinga možete preuzeti OVDJE.

 Za sve dodatne informacije možete se obratiti SHL Sarajevo timu putem maila ermin@shl.ba ili u inbox na fan page-u Fondacije. Svi/e prijavljeni/e će biti obavješteni/e o statusu njihove prijave putem e-maila do 26.06.2015.