Home [ volontiranje ] Poziv za volontere i volonterke – Centar za integraciju mladih

Poziv za volontere i volonterke – Centar za integraciju mladih

77
0
Centar za integraciju mladih ( cim.org.rs ) i Pomoć deci ( pomocdeci.org ) pozivaju sve zainteresovane osobe za rad, druženje, učenje i igranje sa decom predškolskog uzrasta iz neformalnih naselja na Paliluli i Zvezdari da se prijave za volontiranje u Programu obrazovanja! Program obrazovanja podržan je projektom koji je finansiran od strane Ambasade Kraljevine Norveške.
 
Za šest godina kroz naš program prošlo je 194 dece, a 98% ove dece još uvek je uključeno u proces obrazovanja.
Pomozite nam da i dalje pružamo kontunuiranu podršku najmlađim školarcima u našim programima, onima koji će ove jeseni prvi put sesti u školske klupe- mališanima koji su krenuli u Pripremno predškolski program!
 
 
Opis posla: 
– posredovanje između porodice korisnika i predškolske ustanove
– praćenje dece od naselja do obdaništa i obrnuto
– održavanje odnosa sa samom ustanovom i roditeljima
– podrška u učenju i organizovanju vannastavnih aktivnosti (radionice, odlasci u muzej, pozorišta, bioskop) i aktivnostima neophodnim za nastavak školovanja (sistematski pregledi, vođenje dece kod logopeda  i slično)
– posredovanje pri rešavanju problema koje bi korisnik i/ili porodica mogli imati u saradnji sa stručnim timom
 
 
Smatramo da svako ima nešto dobro i važno da ponudi deci, te nama nije važno koji ste stepen stručne spreme, da li imate radno iskustvo u struci ili van struke i da li poznajete dečije pesmice i likove iz animiranih filmova. Važno je da ste motivisani za rad sa decom i za decu i raspoloženi da u saradnji sa decom, volonterima i koordinatorima svakodnevno učite.
 
Pozicija podrazumeva adekvatnu edukaciju i prolaženje odgovarajuće obuke pre volontiranja, uz neophodno pisanje izveštaja, redovno prisustvo sastancima i kontinuiranu komunikaciju sa koordinatorom volontera i programa.
 
 
Zainteresovani/e se mogu prijaviti slanjem svojih podataka (Ime i prezime, fakultet/obrazovanje, kontakt telefon) na mailove koordinatora volontera za opštinu na kojoj žele da volontiraju:  
– nemanja.marinovic.ppp@gmail.com   (Centar za integraciju mladih, za opštinu Palilula)
– marija_87@hotmail.com  (Pomoć deci, za opštinu Zvezdara)

 
 
Za sve dodatne informacije, možete pozvati i koordinatora volontera Nemanju Marinović na broj 065 / 89 12 290