Home [njuz] Imagine Cup: Timovi TNT i Gang of 4 predstavnici Srbije u svetskom...

Imagine Cup: Timovi TNT i Gang of 4 predstavnici Srbije u svetskom polufinalu

52
0

Tim TNT - pobednici Innovation kategorije MediumIzabrani su predstavnici Srbije za učešće u svetskom polufinalu najvećeg studentskog tehnološkog takmičenja Imagine Cup u organizaciji kompanije Microsoft. Ove godine Srbija se takmiči u 2 kategorije – u Innovation kategoriji predstavljaće je tim „TNT“, a u Games kategoriji tim „Gang of 4“.

 

Finala u obe kategorije održana su u okviru projekta Start Imagine, koji je organizovalo udruženje studenata informatike FONIS sa Fakulteta organizacionih nauka u saradnji sa kompanijom Microsoft Srbija. Samim finalima prethodila je Start konferencija sa nizom predavanja o preduzetništvu, pokretanju startup-a i gamingu.

Domaćin prvog dana konferencije, 18. aprila, bio je Fakultet organizacionih nauka. Predavanja su držali Zoja Kukić (autor u starit.rs), Đorđe Stepanić (autor i osnivač IoT Srbija zajednice i bloga), Ranko Trifković (freelancer game designer, menadžer i kreativni pisac) i Žarko Ptiček (specijalista za IT pravo). Nakon završenog konferencijskog dela, održano je finale uInnovation kategoriji gde se takmičilo 5 timova.

Pobednički tim TNT sa Fakulteta organizacionih nauka napravio je aplikaciju „CloudBand“, a čine ga Mihailo Stupar, Mihailo Milojević, Uroš Đurđević, Nikola Radulović i njihov mentor Nemanja Stančić. CloudBand je aplikacija namenjena ljubiteljima stvaranja muzike, a koja im daje sasvim novi način za to. Omogućeno je biranje instrumenta neke pesme koje želite da

ujete, kao i da dodavanje zvuka svog instrumenta ili glasa na ve

postoje

e. Drugo mesto osvojio je tim FTN sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, a njihovo rešenje SPIN3 pomaže razvoju dece sa deformitetom kičme. Treći je bio tim Mad Wake sa Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice, koji je kreirao „The Cup“, pametnu čašu koja vam pokazuje da li ste popili dovoljnu dnevnu količinu vode. Takmičili su se i timovi Samaritans i B.L.A.M.