Home [treninzi] Kreativno medijska škola za mlade – Centar pažnje

Kreativno medijska škola za mlade – Centar pažnje

62
0

CENTAR PAZNJE - logoBudite u korak sa omladinom iz Evrope. Pratite najnovije trendove stvaranja. Izražavajte se kroz film, TV, web blogove, socijalne mreže, novinarstvo, nove medije. Umrežite se sa vršnjacima iz Evrope, putujte pomoću stipendija i savladajte veštine potrebne za evropske programe razmene. NEKA NOVI MEDIJI RADE ZA VAS!

 

“CENTAR PAŽNJE”, novoosnovani kreativno medijski centar je mesto gde ćete steći znanje i veštine, ali i odabrati medij koji će vas-vašu temu staviti u centar pažnje prijatelja, škole,fakulteta, roditelja, društva.

Ako ste zainteresovani za radio, TV, film, internet, nove medije i novinarstvo, ”CENTAR PAŽNJE” je mesto za vas. Predavači koje smo odabrali su kreativne ličnosti snažnog autorskog pečata, poznati i dokazani u oblastima o kojima će pričati i spremni da svoje iskustvo prenesu na najbolji mogući način.

Saznaćete šta se dešava iza kulisа najpoznatijih emisija, televizija i filmova. Kako se pišu najčitaniji blogovi, članci, reportaže, analize. I mnoge druge tajne.

Program je zamišljen tako da kroz predavanje, razgovor, prikazivanje primera i praktične vežbe pokaže učesnicima moć medija i mogućnost njihove upotrebe. Takodje, približiće im suštinu svakog medija i pomoći da odaberu pravi za prenos svoje poruke.

Škola se odvija u dva ciklusa – u prvom se bavimo štampom, radiom, TV, novinarskim zanatom i žanrovima novinarstva, vrstama formata izražavanja, internetom, blogovima, socijalnim mrežama i kampanjama. U drugom kratkim filmom, dokumetarnim filmom i žanrovima, autorskim filmom i značajem nacionalne kinematografije, digitalnim medijima i animacijom.

Otvorene su prijave za prvi ciklus – NOVINARSTVO (štampa, radio, TV, internet, kampanje). Učesnici se prijavljuju na ceo ciklus, i na kraju dobijaju sertifikat o pohadjanju škole. Učesnici prvog i drugog ciklusa sa sertifikatom na kraju programa, tj, u junu, formiraju SVOJ MEDIJSKI KANAL na web portalu Kancelarije za mlade i saradju sa udruženjima Grada Beograda, uz pomoć mentora sa predavanja formiraju redakciju i uredjivačku koncepciju i postaju AUTORI medijskog kanala koji će nastavii da se bavi mladima kao centrom pažnje svakog društva!

 

Prijavni formular slati na mejl mladioffice@beograd.gov.rs

Predavanja počinju 08.04. u Gnezdu u 18h.

Rok za prijave je 07.04. do 15h.

Raspored prvog ciklusa NOVINARSTVO mozete pogledati ovde.